Σε ιστορικά υψηλά ο αριθμός συνδρομητών της Forthnet

Σε ιστορικά υψηλά ο αριθμός συνδρομητών της Forthnet

Η εταιρεία εμφάνισε μείωση του κύκλου εργασιών της για το εννεάμηνο του 2014.

Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσαν οι συνδρομές της Forthnet το γ’ τρίμηνο του 2014 και ανήλθαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία εμφάνισε την εξεταζόμενη περίοδο:

– 41,3% αύξηση στις συνδρομές 3play

– 20,2% αύξηση στις συνδρομές συνδρομητικής τηλεόρασης

– 10,4% αύξηση στις συνδρομές broadband και αύξηση 1,7 ποσοστιαίων μονάδων στο μερίδιο αγοράς του LLU

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το 9μηνο του 2014, ανήλθε στα 283,9 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 9μηνο του 2013, εξαιτίας της μείωσης των τελών τερματισμού στα σταθερά δίκτυα.

Η μεταβολή του τζίρου, προσαρμοσμένη όσον αφορά στο λογιστικό χειρισμό των εσόδων, στα οποία η εταιρεία λειτουργεί ως ενδιάμεσος πάροχος, είναι στο επίπεδο του 0,3%. Η από 1/1/14 μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επηρέασε τα έσοδα στο 9μηνο κατά €3,7 εκατ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για το 3ο τρίμηνο του 2014, ανήλθε στα €89,5εκ., παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2013 εξαιτίας της μείωσης των τελών τερματισμού στα σταθερά δίκτυα.

Η μεταβολή του τζίρου, προσαρμοσμένη όσον αφορά στο λογιστικό χειρισμό των εσόδων, στα οποία η εταιρεία λειτουργεί ως ενδιάμεσος πάροχος, είναι στο επίπεδο του -2,5%. Η από 1/1/14 μείωση των τελών τερματισμού στα σταθερά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα επηρέασε τα έσοδα στο 3ο τρίμηνο κατά €2 εκατ.

Τα προσαρμοσμένα EBITDA του 9μηνου του 2014 ανήλθαν στα €47,9 εκατ., έναντι €50,1 εκατ. το 9μηνο του 2013, κυρίως λόγω της συμπίεσης των τιμών και της αυξημένης εισροής συνδρομητών.

Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός το Σεπτέμβριο του 2014 ανέρχεται σε €325 εκ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Πάνος Παπαδόπουλος ανέφερε:

«Η Forthnet επιδεικνύει ανθεκτικότητα στις αρνητικές τάσεις που παρουσιάζει ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, καταγράφοντας καλύτερη πορεία από την υπόλοιπη αγορά. Η στρατηγική διαφοροποίησης μας από τον ανταγωνισμό συμβάλλει στη σταθεροποίηση των οικονομικών μας μεγεθών και στην αύξηση της συνδρομητικής μας βάσης».

Τελευταία Νέα

– Στις 31 Οκτωβρίου του 2014, η εταιρεία κατέθεσε βελτιωμένη πρόταση για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού προς τις δανείστριες τράπεζες. Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε προπαρασκευαστικές ενέργειες για την άντληση κεφαλαίων μέσω της έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, σύμφωνα με σχετική εξουσιοδότηση που έχει ήδη παρασχεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αναμένεται να λάβει την οριστική του απόφαση επί αυτού του θέματος μέχρι το τέλος του έτους, ανάλογα με την έκβαση των δυο μη-δεσμευτικών προτάσεων που έχει ανακοινώσει και άλλους παράγοντες που δύνανται να επηρεάσουν την λήψη μιας τέτοιας απόφασης.

– Η εταιρεία ανακοίνωσε την ανανέωση της συμφωνίας με τη Disney, για αποκλειστική μετάδοση περιεχομένου μέσω συνδρομητικής τηλεόρασης, εξασφαλίζοντας κινηματογραφικές ταινίες από ένα από τα κορυφαία στούντιο του κόσμου.

– Η Forthnet βελτιώνοντας συνέχεια την εμπειρία των συνδρομητών της, παρουσίασε την ανασχεδιασμένη υπηρεσία e-bill, καθώς και το νέο e-shop.