Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο περιοχές της Ρόδου μετά τις καταστροφές από την πυρκαγιά

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο περιοχές της Ρόδου μετά τις καταστροφές από την πυρκαγιά
Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Ρόδο, τη Δευτέρα 02 Αυγούστου 2021. Σε ύφεση βρίσκονται τα μέτωπα της φωτιάς στο νησί της Ρόδου, καθώς όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα και υπάρχει αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα τεθεί υπό έλεγχο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας Ρόδου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσονται οι δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας του δήμου Ρόδου της περιφερειακής ενότητας Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 1η Αυγούστου στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη έγινε κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου, και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 01 Φεβρουαρίου 2022.