Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές
Πυροσβέστης επιχειρεί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην θέση Αυλωνάρι- Πύργιο, του δήμου Κύμης, Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019. Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες ενώ από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Σε μία σύλληψη προχώρησε η Πυροσβεστική για την πυρκαγιά στα Μανίκια της Εύβοιας, ενώ νέα μέτωπα πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν τη νύχτα στην ίδια περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Εκκενώθηκαν συνολικά 4 χωριά και χρειάστηκε η μεταφορά ενισχύσεων από άλλες περιφέρειες της χώρας για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 04-07-2019 στις εν λόγω περιοχές.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, τις περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Συγκεκριμένα, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, τη Δημοτική Ενότητα Αυλώνας, τη Δημοτική Ενότητα Κονίστρων και τη Δημοτική Ενότητα Ταμυνέων του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 04-07-2019 στις παραπάνω περιοχές.