Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο δήμος Αχαρνών

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ο δήμος Αχαρνών
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πραγματοποιεί ρίψεις νερού κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη, Τρίτη 03 Αυγούστου 2021. Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Βαρυμπόμπη, όπου οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν την εξάπλωσή της, κυρίως με τα εναέρια μέσα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού. Ταυτόχρονα η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα πριν από λίγο μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής να κλείσουν καμινάδες, πόρτες και παράθυρα για να μην μπουν καύτρες στα σπίτια τους. Υπενθυμίζεται ότι στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος 4 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200, ενώ συντονίζει ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης. Παράλληλα η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία λόγω της πυρκαγιάς στους δρόμους: Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας, στην Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης και στην Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία- ταβέρνα Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσεται ο δήμος Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 3 Αυγούστου στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη έπειτα από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 3 Φεβρουαρίου 2022.