«Σε κοινωνική γενοκτονία και εθνική εκκαθάριση οδηγούν τα μέτρα των δανειστών»

«Σε κοινωνική γενοκτονία και εθνική εκκαθάριση οδηγούν τα μέτρα των δανειστών»

«Η πρόταση Γιούνκερ οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία, εθνική εκκαθάριση, εκκαθάριση λαού» εκτιμά ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Σε «κοινωνική γενοκτονία» και «εθνική εκκαθάριση» θα οδηγήσουν τα μέτρα που προσπαθούν να επιβάλουν οι δανειστές, εκτιμά ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.

«Είμαστε δέσμιοι μιας σκληρής πρότασης. Οι δανειστές συζητάνε μόνο με κορμό τον Γιούνκερ. Δεν είναι μόνο το ΕΚΑΣ που είναι μια ήπια ρύθμιση, την οποία ο Τσίπρας πολέμησε και νομίζω απέκλεισε να θεσπιστεί, αλλά είναι όλο το οικοδόμημα.

Η πρόταση Γιούνκερ οδηγεί σε κοινωνική γενοκτονία, εθνική εκκαθάριση, εκκαθάριση λαού. Η, δε, δική μας πρόταση μάς φέρνει πολύ μακριά από το δικό μας πρόγραμμα. Έτσι θεωρώ ότι είμαστε εγκλωβισμένοι. Μάχεται ο πρωθυπουργός. Τον στηρίζουμε, αλλά πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις», είπε μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Εν όψει της συνάντησης που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας την Τετάρτη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι αυτό που μπορούμε να περιμένουμε είναι μια «μάχη του πρωθυπουργού για καλύτερη συμφωνία».

Μια συμφωνία που σύμφωνα με τις προβλέψεις του αναμένεται να είναι επώδυνη και για την οποία πρέπει να προετοιμαστεί ο λαός καθώς όπως φάνηκε και στη διαπραγμάτευση «το πεπερασμένο τη δική μας αριστερής διαπραγματευτικής δύναμης».

Τέλος, σε ερώτημα σχετικά με πρόωρες εκλογές ο κ. Μητρόπουλος εκτίμησε ότι «το ενδεχόμενο των εκλογών απομακρύνεται» μετά τη δημοσιοποίηση των δύο προτάσεων.