Σε νέα απόπειρα πώλησης του ιστορικού κτιρίου στη Σταδίου προχωρά ο ΟΤΕ

Σε νέα απόπειρα πώλησης του ιστορικού κτιρίου στη Σταδίου προχωρά ο ΟΤΕ

Στις 29 Σεπτεμβρίου η ηλεκτρονική δημοπρασία του κτιρίου που στέγαζε επί πολλά έτη τα κεντρικά γραφεία του ομίλου τηλεπικοινωνιών.

Για τις 29 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η ηλεκτρονική δημοπρασία για την πώληση του ιστορικού κτιρίου του ΟΤΕ στην οδό Σταδίου, μια νέα απόπειρα πώλησης του ιστορικού ακινήτου από την OTE Estate, τη θυγατρική του ομίλου τηλεπικοινωνιών που διαχειρίζεται τα ακίνητα του ομίλου.

Το κτίριο στέγαζε επί πολλά χρόνια τα κεντρικά γραφεία του OΤΕ και μετρά 898,82 τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται για δύο διαφορετικά κτίρια, το καθένα από τα οποία είναι λειτουργικά αυτόνομο.

Ο ενδιαφερόμενος με κατάλληλη διαμόρφωση μπορεί να στεγάσει ένα ξενοδοχείο ποιότητος, ενώ έχει εκδοθεί άδεια για εργασίες αποκατάστασης από τον Ιούλιο του 2010, η οποία δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Ακόμη, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αγοράσει και το δεύτερο κτίριο και να το συνδέσει με το πρώτο. Σημειώνεται ότι το δεύτερο κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και οκτώ ορόφους, και έχει πρόσωπο επί της Ανθίμου Γαζή 4. Κατασκευάστηκε το 1962 και χρησιμοποιήθηκε ως κτίριο γραφείων το οποίο μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 στέγαζε υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών.