Σε νέα ιστορικά υψηλά ο χρυσός το 2021 λόγω πληθωρισμού, αναφέρει αναλυτής

Σε νέα ιστορικά υψηλά ο χρυσός το 2021 λόγω πληθωρισμού, αναφέρει αναλυτής
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου

Σε νέα ιστορικά υψηλά αναμένεται να βρεθεί η τιμή του χρυσού το 2021, σύμφωνα με τον αναλυτή της Fat Prophets David Lennox. Μέχρι στιγμής η τιμή του κίτρινου μετάλλου παρουσιάζει μεικτά πρόσημα, με την αγορά spot να σημειώνει κέρδη 0,66%, μετά την υποχώρηση του Μαρτίου στα 1.700 δολ. ανά ουγγιά. Σημειώνεται πως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ο χρυσός τύγχανε διαπραγμάτευσης στα 1.911 δολ. ανά ουγγιά.

Στο μεταξύ, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι στο επίκεντρο, καθώς η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (Federal Reserves) συνεχίζει να πλημμυρίζει την αγορά με ρευστότητα. Το αυξημένο QE και τα μηδενικά επιτόκια ευνοούν το χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να αποφεύγουν ασφαλή επενδυτικά καταφύγια όπως αυτό του χρυσού.

Ωστόσο, η αύξηση του πληθωρισμού είναι ανησυχητικό σημάδι, και οι δρώντες στην αγορά μοιραία θα στραφούν ξανά στο πολύτιμο μέταλλο, το οποίο λειτουργεί αντισταθμιστικά έναντι των πληθωριστικών πιέσεων. Ως εκ τούτου, προβλέπεται να υπάρξει ράλι…

Σύμφωνα με τον Lennox, δύο τρόποι υπάρχουν για να συμμετάσχει κανείς στην επερχόμενη «χρυσή» bull market.

«Σε αυτό το στάδιο, θα πρότεινα ότι, αν παρατηρηθεί μια σταθερή αύξηση της τιμής του χρυσού, την αναζήτηση ενός ETF». Για όσους επενδύουν μακροπρόθεσμα, ωστόσο, ο Lennox είπε ότι πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο έκθεσης σε εταιρείες εξόρυξης.