Σε νέα ιστορικά υψηλά τα Bitcoin και Ether – Ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολ. η αξία των cryptos

Σε νέα ιστορικά υψηλά τα Bitcoin και Ether – Ξεπέρασε τα 3 τρισ. δολ. η αξία των cryptos
pexels
Η κεφαλαιοποίηση των crypto ξεπέρασε το ορόσημο των 3 τρισ. δολαρίων για πρώτη φορά.

Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα βρέθηκαν το Bitcoin και το Ether, το εγγενές κρυπτονόμισμα του Blockchain του Ethereum, με την προσδοκία για κέρδη στην αγορά των κρυπτονομισμάτων να «χτυπά κόκκινο».

Πιο συγκεκριμένα, το Βitcoin ξεπέρασε τις 68.000 δολ., λίγες ώρες μετά το άλμα πάνω από τις 67.000 δολάρια. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως έφτασε στο υψηλό των 68.525,84 δολ. τις τελευταίες 24 ώρες, πριν υποχωρήσει στις 68.023 δολ.

Στο μεταξύ, τo ether, το δεύτερο τη τάξει βάσει κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα, «σκαρφάλωσε» στις 4.839,92 δολ., ενώ την ώρα που γράφονταν  αυτές οι γραμμές βρισκόταν στις 4.816,39 δολ.

Το υψηλό ρεκόρ έρχεται εν μέσω αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τα δυνητικά κέρδη του Bitcoin, αφότου τα ψηφιακά νομίσματα εμφανίστηκαν ως πιθανή μελλοντική  μέθοδος πληρωμών.

Παράλληλα, τα αποκαλούμενα «ethereum killers» Solana και Cardano ενισχύθηκαν 23% και 9% αντίστοιχα τις τελευταίες επτά μέρες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κεφαλαιοποίηση των crypto ξεπέρασε το ορόσημο των 3 τρισ. δολαρίων για πρώτη φορά.

Στο ναδίρ η προσφορά

Την ίδια στιγμή, ο πάροχος αναλυτικών στοιχείων On-chain Glassnode θεωρεί ορόσημο την 8η Νοεμβρίου, καταλήγοντας: «Οι επενδυτές απλώς δεν ξοδεύουν τα νομίσματά τους».

Οι διευθύνσεις που δεν έχουν μετακινήσει τα BTC τους εδώ και 12 μήνες, δηλαδή «μακροπρόθεσμοι κάτοχοι» (LTH), είναι εκείνοι που σωρεύουν νομίσματα – με τις εν λόγω διευθύνσεις να κινούνται στα 6.500 BTC καθημερινά.

Η τάση συσσώρευσης δεν φαίνεται να επιβραδύνεται, με το ποσοστό της προσφοράς που διακρατείται σε ανταλλακτήρια να υποχωρεί στο ιστορικό χαμηλό του (12,9%), καθώς τα BTC τοποθετούνται όλο και περισσότερο σε ασφαλή αποθηκευτικά μέσα.

Η Glassnode αναφέρει ότι περισσότερα από 5.000 BTC (περίπου 338,6 εκατομμύρια δολάρια) αποσύρθηκαν από κεντρικούς χώρους διαπραγμάτευσης κατά την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την έκθεση: «Η αγορά διανύει μια ήσυχη φάση συσσώρευσης, που χαρακτηρίζεται από χαμηλή δραστηριότητα, μεγάλες εκροές συναλλάγματος και πολύ μέτριες δαπάνες από έμπειρους κατόχους».