Σε νέες περιπέτειες η Praxia Bank: Άκαρπες οι συζητήσεις με την Παγκρήτια Τράπεζα

Σε νέες περιπέτειες η Praxia Bank: Άκαρπες οι συζητήσεις με την Παγκρήτια Τράπεζα

Την ολοκλήρωση των συνομιλιών με την PRAXIA Bank χωρίς την επίτευξη συμφωνίας ανακοίνωσε η Παγκρήτια Τράπεζα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Ολοκληρώθηκε το due diligence μεταξύ της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και της PRAXIA Bank, χωρίς οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία.

Η Παγκρήτια Τράπεζα συνεχίζει αυτόνομα το επιχειρηματικό της σχέδιο».

Η έναρξη due diligence για την Praxiabank είχε ανακοινωθεί από την Παγκρήτια την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, με προοπτική ο έλεγχος να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2020. Η υποβολή μη δεσμευτικής προσφοράς από την Παγκρήτια και η ανακοίνωσή της ότι εισήλθε σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Praxiabank, είχε έρθει να επιβεβαιώσει τον γενικό συναγερμό για τη διάσωση της Praxiabank και την αποφυγή του ενδεχομένου να τεθεί σε εκκαθάριση.

Η Praxia Bank θα πρέπει να βρει αγοραστή, καθώς ο βασικός της μέτοχος (Atlas Fund) δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα προχώρησε τον περασμένο μήνα στην απομάκρυνση του 90% του προσωπικού της, με στόχο τη μείωση των λειτουργικών της εξόδων.

Στον προηγούμενο διαγωνισμό πώλησής της μεταξύ άλλων είχε συμμετάσχει και η Viva, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα φέρεται να είναι ο επικρατέστερος αγοραστής, χωρίς όμως η εταιρεία να επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής αυτές τις πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ορίσει στη διοίκηση της Praxia Bank την 31η Ιανουαρίου ως καταληκτική ημερομηνία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Σε διαφορετική περίπτωση, το πιστωτικό ίδρυμα θα βρεθεί αντιμέτωπο με την εκκαθάριση.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι η Praxia Bank, με βάση τις εποπτικές αρχές, δεν ενέχει συστημικό κίνδυνο.