Σε παράκρουση η Τουρκία για την Κρήτη: Είπαν στον Ερντογάν ότι ελληνικά είναι μόνο τα Χανιά

Η Τουρκία σε παράκρουση. Μετά το Καστελόριζο, «μας αφήνουν» μόνο τα Χανιά, από την Κρήτη, βάζοντας τουρκική σημαία στο υπόλοιπο νησί. Δεν πρόκειται για κάποιο αστείο αλλά για τις προτάσεις που δέχεται ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Realnews», στα χέρια του Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται χάρτης με την Κρήτη όχι φυσικά όπως την ξέρουμε, αλλά με τα 3/4 να «ανήκουν» στην Τουρκία.

Το σενάριο της διεκδίκησης έχει στηθεί και με μπόλικα «επιχειρήματα», ενώ το ενδιαφέρον είναι ότι σεναριογράφος δεν είναι ο Ερντογάν, αλλά η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση, που απαιτεί την Κρήτη και 14 νησιά γύρω από αυτήν!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο ηγέτης του Ρεμπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, συχνά πυκνά κατηγορεί τον Ερντογάν για… ενδοτικότητα έναντι της Ελλάδας.

Ερντογάν: Χωρίς υφαλοκρηπίδα η Κρήτη

«Η Κρήτη και τα νησιά δεν έχουν υψαλοκρηπίδα», ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεψε από το Βερολίνο στην Τουρκία ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκαλώντας ξανά, ενώ προσέθεσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε στην Ελλάδα τον Λίβυο στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ «μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ