Σε ποιους οφειλέτες η ΔΕΗ θα κόψει το ρεύμα

Σε ποιους οφειλέτες η ΔΕΗ θα κόψει το ρεύμα

Πρόκειται για 100.000 οφειλέτες που μπορούν να πληρώσουν αλλά δεν το πράττουν.

«Πράσινο φως» για διακοπή ρεύματος σε 100.000 οφειλέτες έχει δώσει η ΔΕΗ, σύμφωνα με όσα υποστήριξε στο MEGA o πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος διευκρίνισε πως πρόκειται για νοικοκυριά που δεν είναι φτωχά, μπορούν να πληρώσουν υπό προϋποθέσεις αλλά δεν το πράττουν.

«Μιλάμε για προφίλ καταναλωτών που δεν έχουν αδυναμία να πληρώσουν, απλά είναι μπαταχτσήδες. Η επιλογή της ΔΕΗ είναι μονόδρομος» σημείωσε ο κ. Αδαμίδης, επαναλαμβάνοντας ότι εάν η επιχείρηση δεν καταφέρει να εισπράξει τα οφειλόμενα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε νέα αύξηση των τιμολογίων. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ σημείωσε ακόμη ότι πολλά από αυτά τα νοικοκυριά επιλέγουν να πληρώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα αντί για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ενώ αναφερόμενος σε μεγαλοοφειλέτες σημείωσε ότι «αφήνουν φέσι στη ΔΕΗ και υπογράφουν συμβόλαια με άλλους παρόχους, χωρίς να πληρώσουν τα προηγούμενα χρέη».

Παράλληλα ο κ. Αδαμίδης προανήγγειλε επέκταση του «σαφάρι» ελέγχων για την είσπραξη απλήρωτων λογαριασμών, οι οποίοι όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα ανέρχονται σε 2.100.000, με τα «φέσια» να ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ σε σύνολο 2,5 δισ. ευρώ χρεών.

Τέλος ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ διευκρίνισε ότι όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο, διαβεβαιώνοντας ότι η ΔΕΗ δεν θα προχωρήσει σε αυτές τις περιπτώσεις σε διακοπή της ηλεκτροδότησης.