Σε πληροφοριακά συστήματα και εξοπλισμό πρακτορείων θα επενδύσει 27 εκατ. ευρώ ο ΟΠΑΠ

Σε πληροφοριακά συστήματα και εξοπλισμό πρακτορείων θα επενδύσει 27 εκατ. ευρώ ο ΟΠΑΠ
(Ξένη Δημοσίευση) Ένα νέο – πρότυπο πρακτορείο της ΟΠΑΠ λειτουργεί στους χώρους αναχώρησης των επιβατών του αεροδρομίου "Ελ.Βενιζέλος" από τις 29 Μαΐου, προσφέροντας την ευκαιρία σε όλους τους ταξιδιώτες, πριν την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος, για ...απογείωση προς την τύχη, σε ένα περιβάλλον άνετο και ευχάριστο . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΠΑΠ Α.Ε./STR

Σε αναπροσαρμογή του χρονοδιαγράμματος των επενδύσεών της προχωρά η εταιρεία, που ξόδεψε το 2017 λιγότερα από τα προβλεπόμενα.

ΟΠΑΠ ενημερώνει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το επενδυτικό κοινό ότι την Πέμπτη 25.01.2018 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, κατά τη διάρκεια του οποίου, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης των επενδύσεων που λαμβάνουν χώρα με το προϊόν του κοινού ομολογιακού δανείου της Εταιρείας, συνολικού ποσού ευρώ 200εκ., η έκδοση του οποίου εγκρίθηκε με την από 28.02.2017 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Συγκεκριμένα, κατά την από 25.01.2018 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, διαπιστώθηκε ότι κατά το έτος 2017 χρησιμοποιήθηκε συνολικά για επενδύσεις ποσό ευρώ 48,1εκ. αντί του προβλεπόμενου ύψους ευρώ 71εκ. λόγω αναπροσαρμογής του χρονισμού υλοποίησης του επενδυτικού της προγράμματος.

Ειδικότερα, η Εταιρεία επένδυσε σε πληροφοριακά συστήματα και εξοπλισμό πρακτορείων ποσό ευρώ 34εκ., σε VLTs ποσό ευρώ 7,6εκ. και σε τερματικά στοιχηματισμού τύπου self-service «SSBTs & Virtual games» ποσό ευρώ 6,5εκ.

Κατόπιν τούτου, το χρονοδιάγραμμα επένδυσης των κεφαλαίων για τις χρήσεις 2018 και 2019 αναπροσαρμόζεται αντίστοιχα και διαμορφώνεται ως εξής:

α. για τη χρήση 2018, η Εταιρεία θα επενδύσει σε πληροφοριακά συστήματα και εξοπλισμό πρακτορείων ποσό ευρώ 26,9εκ., σε VLTs ποσό ευρώ 14,6εκ. και σε τερματικά στοιχηματισμού τύπου self-service «SSBTs & Virtual games» ποσό ευρώ 8εκ., και

β. για τη χρήση 2019, η Εταιρεία θα επενδύσει σε πληροφοριακά συστήματα και εξοπλισμό πρακτορείων ποσό ευρώ 15εκ., σε VLTs ποσό ευρώ 3εκ. και σε τερματικά στοιχηματισμού τύπου self-service «SSBTs & Virtual games» ποσό ευρώ 2εκ.

Δείτε ακόμη: Standard and Poor’s: Αναβάθμισε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ μετά την αναβάθμιση της Ελλάδας