Σε συλλογικές αγωγές κατά όλων των εταιρειών παροχής ενέργειας προτίθενται να προσφύγουν οι ενώσεις καταναλωτών

Σε συλλογικές αγωγές κατά όλων των εταιρειών παροχής ενέργειας προτίθενται να προσφύγουν οι ενώσεις καταναλωτών
Πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος φαίνονται έξω από τον υποσταθμό της ΔΕΗ στη Κάντζα Κυριακή 6 Ιουλίου 2014. Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται να επιδοθούν και τα ατομικά φύλλα επίταξης των εργαζομένων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας και οι οργανώσεις-μέλη του ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε συλλογικές αγωγές κατά όλων των εταιρειών παροχής ενέργειας, καταγγέλλοντας ότι οι εταίρες καρπώνονται υπερκέρδη.

Στη Δικαιοσύνη δηλώνουν ότι θα προσφύγουν οι ενώσεις καταναλωτών ζητώντας την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος και των χρεώσεων που αυτή συνεπάγεται.

Το ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας και οι οργανώσεις – μέλη του ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε συλλογικές αγωγές κατά όλων των εταιρειών παροχής ενέργειας, καταγγέλλοντας ότι οι εταιρείες καρπώνονται υπερκέρδη εις βάρος των καταναλωτών.

Με ανακοίνωσή της η οργάνωση των καταναλωτών γνωστοποιεί ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, από εδώκαι εδώνα λάβουν μέρος στην δικαστική διεκδίκηση ως ενάγοντες καταναλωτές, μέλη του ΙΝΚΑ-ΓΟΚΕ.