Σε συμπληρωματική απολογία αύριο το πρωί ο Βίκτωρ Ρέστης

Σε συμπληρωματική απολογία αύριο το πρωί ο Βίκτωρ Ρέστης

Ο εφοπλιστής βρίσκεται προφυλακισμένος από την περασμένη Παρασκευή.

Κλήση σε συμπληρωματική απολογία για αύριο το πρωί, έλαβε από την ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση της First Business Bank (FBB), ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης.

Ο εφοπλιστής, που έλαβε την κλήση στο κελί του, στη ΣΤ΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται για το δάνειο ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, καλείται ενώπιον της δικαστικής λειτουργού, Ρέας Κατσιβέλη, να λογοδοτήσει για αντίστοιχη υπόθεση επισφαλούς δανείου, που εκταμιεύθηκε από την FBB της οποίας έως πρότινος ήταν μεγαλομέτοχος και φαίνεται να κατέληξε σε εταιρείες του κύκλου επιρροής του.

O Ρέστης επιστρέφει 5,8 εκατ. ευρώ

Το νέο δάνειο που τέθηκε στο στόχαστρο της ανακρίτριας, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να αφορά ποσό περίπου 6 εκατομμύριων ευρώ.

Ο εφοπλιστής κρίθηκε την περασμένη Παρασκευή προφυλακιστέος για το δάνειο των 5,8 εκατομμυρίων ευρώ -ποσό που ήδη έχει καταβάλει στον διαχειριστή της τράπεζας- καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι είναι ύποπτος φυγής και επιπλέον ότι το επίδικο ποσό αποτελεί μέρος άλλου μεγαλύτερου ποσού που «ενσωμάτωσε στην περιουσία του» ο εφοπλιστής.

Χθες, πάντως, ο κατηγορούμενος προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αιτούμενος την άρση της προφυλάκισης του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Φωτογραφία: Συμέλα Πανζαρτζή