Διαπραγματεύσεις Πειραιώς με Bain Capital για το χαρτοφυλάκιο Sunshine

Διαπραγματεύσεις Πειραιώς με Bain Capital για το χαρτοφυλάκιο Sunshine
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε συζητήσεις με την Βain Capital για την πώληση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων συμβάσεων leasing Sunshine βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας εξυγίανσης του ισολογισμού της, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.

Ως γνωστόν, οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημειώσει πρόοδο στην προσπάθειά τους να πουλήσουν, να διαγράψουν ή να αναδιαρθρώσουν δισεκατομμύρια ευρώ επισφαλών χρεών που συσσωρεύτηκαν κατά την τελευταία οικονομική κρίση.

Σε αυτό το κλίμα, τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, η Moody’s αναβάθμισε τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank, δίνοντάς τους θετικό outlook.

Για να στηρίξει, μάλιστα, την απόφασή της, σημείωσε ότι πηγάζει κυρίως από τη βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών τους στοιχείων και τις καλές προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση της επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας τους. 

Σύμφωνα με το Reuters, το χαρτοφυλάκιο συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης της Τράπεζας Πειραιώς, ονόματι Sunshine, έχει μεικτή λογιστική αξία περίπου 530 εκατ. ευρώ (621 εκατ. δολάρια).

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως η Bain Capital είναι μια αμερικανική ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων.

Τον Ιούνιο του περασμένου έτους η Bain Capital Credit αγόρασε αντί 1,6 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα επιχειρηματικά δάνεια από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.

Το 2018, η Τράπεζα Πειραιώς συμφώνησε να πουλήσει χαρτοφυλάκιο εγγυημένων, μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων 1,45 δισ. ευρώ στην Bain Capital Credit, στο πλαίσιο των κινήσεων για τη μείωση των επισφαλών χρεών της.