Σε στάδιο συζητήσεων με τους πιστωτές της η Ελληνική Υφαντουργία

Σε στάδιο συζητήσεων με τους πιστωτές της η Ελληνική Υφαντουργία

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι συζητήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με τις πιστώτριες τράπεζες για τη συνέχιση παροχής υποστήριξης με αναχρηματοδότηση και αναδιάρθρωση του δανεισμού βρίσκεται η εταιρεία Ελληνική Υφαντουργία ΑΕ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι συζητήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ, παράλληλα, κύρια μέριμνα της διοίκησης του ομίλου παραμένει η ανάληψη ενεργειών, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση όλων των επιχειρησιακών μονάδων του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά την από 24.11.2011 συνεδρίασή του, αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της εταιρείας στην κατηγορία Επιτήρησης από την Παρασκευή 25.11.2011 για το λόγο ότι στην ετήσια οικονομική έκθεση της 31.12.2010 οι ζημιές ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής θέσης.

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά συνεδρίαση του στις 01/04/2014 και κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έθεσε σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης τις μετοχές της εταιρείας, λόγω του ότι η εταιρεία δεν δημοσίευσε εμπροθέσμως τις οικονομικές της καταστάσεις.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στις 30 Ιουλίου 2014, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο Αθηνών ενημέρωσε ότι οι μετοχές της εταιρείας παραμένουν σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης έως ότου ο ανεξάρτητος ορκωτός ελεγκτής εκφέρει γνώμη για τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης που έληξε στις 31.12.2013 και η εταιρεία δημοσιεύσει τις οικονομικές καταστάσεις του πρώτου τριμήνου του 2014, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στις 06 Αυγούστου 2014.

Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ της απόφασης ένταξης των μετοχών στην κατηγορία επιτήρησης και της δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων του εννεαμήνου 2014, δεν κατέστη δυνατό να ευδοκιμήσουν οι ικανές και αναγκαίες συνθήκες και προϋποθέσεις που προβλέπει ο Κανονισμός του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την υποβολή αιτήματος εξόδου των μετοχών από την κατηγορία επιτήρησης.

Όπως ανέφερε η διοίκηση του ομίλου στη δημοσιευμένη ετήσια έκθεση του 2013 , η έλλειψη κεφαλαίων κίνησης που δημιούργησε η πλημμύρα στο εργοστάσιο του υφάσματος στην Πέλλα, είχε σαν αποτέλεσμα την υπολειτουργία του στο μεγαλύτερο διάστημα του 2013. Η διοίκηση του ομίλου αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του, προκειμένου να περιοριστούν τα σταθερά έξοδα του συγκεκριμένου εργοστασίου και, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διεργασίες με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού του, αλλά και τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την επαναλειτουργία του.