Στην τελική ευθεία η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στην τελική ευθεία η αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Το ενδιαφέρον τους για τις δύο εταιρείες έχουν εκδηλώσει Ρώσοι και Γάλλοι, το Μάιο οι δεσμευτικές προσφορές

Τις αποκρατικοποιήσεις των ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Rosco θέτει υπό συζήτηση την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής. Συγκεκριμένα, τα μέλη του ΔΣ του Ταμείου καλούνται να εγκρίνουν τις συμβάσεις πώλησης των εταιρειών, οι οποίες θα παραδοθούν στους ενδιαφερομένους, προκειμένου οι ίδιοι να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.

Ωστόσο, αυτό αναμένεται να γίνει μέσα σε περίπου δύο με τρεις μήνες, καθυστέρηση που, σύμφωνα με το ίδιο δημοσιευμα, οφείλεται στο γεγονός ότι το ΤΑΙΠΕΔ, σε συνεργασία με τις προς αποκρατικοποίηση εταιρείες, αλλά και τον όμιλο ΟΣΕ και το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να υπογράψουν τις συμβάσεις,  που θα διέπουν τις σχέσεις των εμπλεκομένων πλευρών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι το ενδιαφέρον των Ρώσων (Rossiyskie Zhelenye Dorogi -RZD) παραμένει έντονο, τόσο για τις προς αποκρατικοποίηση εταιρείες που ανήκαν στον όμιλο ΟΣΕ, αλλά και το λιμάνι του ΟΛΘ.

Παράλληλά, τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ εκφράζουν την πεποίθησή τους ότι δεσμευτική προσφορά θα υπάρξει και από τους Γάλλους της SCNF.

Διαβάστε ακόμη: Στη β’ φάση ο διαγωνισμός για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ