Σε θέση εκλογικής μάχης η Νέα Δημοκρατία

Σε θέση εκλογικής μάχης η Νέα Δημοκρατία
A man walks past a banner at a ruling conservative New Democracy party election kiosk in Athens January 18, 2015. Greece's anti-bailout Syriza party is solidifying its opinion poll lead over the ruling conservatives eight days before the country's election, a survey on Saturday. The slogan reads " We speak the truth, We guarantee the future". REUTERS/Alkis Konstantinidis (GREECE - Tags: POLITICS ELECTIONS) - RTR4LVV8

Εθνική Συνδιάσκεψη στις 17 Οκτωβρίου στην Αθήνα αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η ΝΔ.

Σε θέση εκλογικής μάχης τίθεται η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποφύγει ενδεχόμενους εκλογικούς αιφνιδιασμούς.

Το Διαγραμματειακό Συντονιστικό Όργανο της ΝΔ που συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης υπό την προεδρία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαμιμίκου συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις και συμφώνησε  ότι το κόμμα θα πρέπει βρίσκεται σε  διαρκή εγρήγορση.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε  να γίνουν όλες οι αναγκαίες προετοιμασίες προκειμένου να μπουν σε εφαρμογή, με το καλύτερο τρόπο, οι παρακάτω αποφάσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη:

1ον Να ξεκινήσουν, από την 1η Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές παλαιών και νέων μελών στη Νέα Δημοκρατία.

2ον Να πραγματοποιηθεί, στις 4 Οκτωβρίου, επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας, Προσυνδιάσκεψη στη Θεσσαλονίκη με θέμα την ανασυγκρότηση της Παράταξης με βάση τις ιδεολογικές μας αρχές.

3ον Να πραγματοποιηθεί, στις 17 Οκτωβρίου, Εθνική Συνδιάσκεψη στην Αθήνα.

4ον Να αρχίσει, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η προετοιμασία για τη συγκρότηση νέας ολοκληρωμένης πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τη χώρα, η κατάρτιση Ελληνικού Σχεδίου με στόχο την ανάταξη της Οικονομίας και της Κοινωνίας.

5ον Να ανασυσταθεί η Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού με επικεφαλής τον καθηγητή και πρώην υπουργό κ. Τάκη Σκανδαλάκη, προκειμένου να χαραχθεί εθνική στρατηγική στο θέμα του Απόδημου Ελληνισμού. Επισημάνθηκε σχετικά ότι η απόφαση αυτή αποτελεί ένδειξη σεβασμού στην Ομογένεια και αναγνώριση της προσφοράς της στο Έθνος.

Υπογραμμίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται στο κοινωνικό και μεταρρυθμιστικό κέντρο.