Σε τι αποσκοπεί η Apple μέσω της συνεργασίας της με την Salesforce;

Οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με έναν πολύ πιο περιορισμένο τρόπο, καθώς έχουν ορισμένους κοινούς επιχειρηματικούς πελάτες.

του Jonathan Vanian

Η Apple και η Salesforce ξεκίνησαν μια ευρεία συνεργασία που περιλαμβάνει την από κοινού ανάπτυξη τεχνολογίας και την αμοιβαία προώθηση προϊόντων.

Η συμμαχία, η οποία ανακοινώθηκε τη Δευτέρα ώστε να συμπίπτει με το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών Dreamforce της Salesforce στο Σαν Φρανσίσκο, φέρνει μαζί έναν γίγαντα της τεχνολογίας με μια σημαντική δύναμη στο online λογισμικό για πωλητές, η οποία επίσης ασχολείται με πολλούς άλλους τομείς όπως το λογισμικό επεξεργασίας κειμένου και το λογισμικό εταιρικών παρουσιάσεων.

Η συνεργασία αποσκοπεί στο να δώσει στην Apple μεγαλύτερη πρόσβαση στις εταιρικές πωλήσεις, έναν τομέα στον οποίο θέλει όλο και περισσότερο να επεκταθεί μέσω της δεσπόζουσας θέσης της στο consumer electronics. Η Salesforce, εντωμεταξύ, ελπίζει να προσελκύσει τις επιχειρήσεις που είναι μεγάλοι χρήστες των προϊόντων της Apple.

Οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με έναν πολύ πιο περιορισμένο τρόπο, καθώς έχουν ορισμένους κοινούς επιχειρηματικούς πελάτες. Ωστόσο, η αντιπρόεδρος προώθησης προϊόντων της Apple, Susan Prescott, δήλωσε ότι η συνεργασία κατέστησε πλέον επίσημη την εταιρική σχέση και άνοιξε διάπλατα την πόρτα για ακόμα περισσότερες συνέργειες, ξεκινώντας από την προβολή από την κάθε εταιρεία προϊόντων της άλλης εταιρείας. «Πηγαίνουμε τη συνεργασία μας σε άλλο επίπεδο» δήλωσε η Prescott.

Ο πρόεδρος και επικεφαλής προϊόντων της Salesforce, Bret Taylor, δήλωσε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία έχει νόημα επειδή ο ίδιος «δεν μπορεί να σκεφτεί ούτε έναν πελάτη που να μην επωφελείται από το iOS» (το λειτουργικό σύστημα της Apple για κινητές συσκευές). Πράγματι, οι εργαζόμενοι σε πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν προϊόντα της Apple όπως iPhone και iPad, και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν πρόσβαση στο λογισμικό της Salesforce από τις συγκεκριμένες συσκευές.

Η Apple επιδιώκει όλο και περισσότερο να αναδειχθεί σε πάροχο εταιρικής τεχνολογίας. Τα τελευταία τρία χρόνια, έχει κλείσει συνεργασίες με μια σειρά παραδοσιακών «παικτών» στον κλάδο της τεχνολογίας επιχειρήσεων, όπως η IBM, η SAP και η Cisco. Με αυτό τον τρόπο, επιζητά αποτελεσματικότερους τρόπους πώλησης των τηλεφώνων, των φορητών υπολογιστών και των τάμπλετ της.

Στο πλαίσιο της τελευταίας συνεργασίας τους, η Salesforce και η Apple έχουν ήδη εργαστεί από κοινού για να κάνουν τους ψηφιακούς βοηθούς φωνής Siri και Einstein να δουλεύουν παράλληλα, δήλωσε η Prescott. Οι πελάτες που θα χρησιμοποιούν μια νέα έκδοση της εφαρμογής της Salesforce για iOS θα μπορούν να ζητούν από το Siri να εκτελέσει διάφορα καθήκοντα, εφόσον διαθέτουν το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα iOS 12.

Σχετικά άρθρα