Σε τιμή σοκ πουλήθηκε το πιστόλι του Χαν Σόλο

Σε τιμή σοκ πουλήθηκε το πιστόλι του Χαν Σόλο

Οι εκτιμήσεις για την τιμή πώλησης του όπλου κυμαίνονταν μεταξύ 300.000 και 500.000 δολάρια.

Το πιστόλι- λέιζερ του Han Solo (Χαν Σόλο) από την ταινία «Star Wars – Return of the Jedi» (Ο πόλεμος των άστρων – Η επιστροφή των Τζεντάι) έχει νέο κάτοχο ο οποίος πλήρωσε 555.000 δολάρια για να το αποκτήσει, όπως ανακοίνωσε ο Οίκος δημοπρασιών Julien, οι εκτιμήσεις του οποίου για την τιμή πώλησης κυμαίνονταν μεταξύ 300.000 και 500.000 δολάρια.

Το ψεύτικο πιστόλι περίπου 40 εκατοστών, κατασκευασμένο κυρίως από ξύλο, εκτέθηκε στο κοινό τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη από τον ίδιο Οίκο δημοπρασιών αφότου είχε μείνει επί 30 και πλέον χρόνια στα χέρια του James Schoppe, του καλλιτεχνικού διευθυντή της ταινίας που γυρίστηκε το 1983.

Ο James Schoppe αποφάσισε τελικά να αποχωριστεί το διάσημο πιστόλι που κρατούσε ο Χάρισον Φορντ, ο οποίος υποδυόταν τον φανταστικό χαρακτήρα του Han Solo όπως και 40 ακόμη αντικείμενα που έχουν σχέση με την ταινία, όπως ένα τσεκούρι Ewok και σχέδια του σκάφους του Τζάμπα Χατ, σύμφωνα με τον Μάρτιν Νόλαν, εκτελεστικό διευθυντή του Οίκου.

Το τσεκούρι Ewok πωλήθηκε αντί 11.250 δολαρίων ενώ ένα άλλο σπαθίτης ταινίας κατακυρώθηκε αντί 90.624 δολαρίων, διευκρίνισε ο Οίκος «Julien».

Κανένα από τα αντικείμενα αυτά δεν έφθασαν το ποσό που άγγιξε το διάσημο και ενδιαφέρον ρομπότ του «Πόλεμου των Άστρων». Ένα R2-D2 που χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα αρκετών ταινιών της κινηματογραφικής σειράς πωλήθηκε σε δημοπρασία αντί 2,76 εκατομμυρίων δολαρίων, το 2017.