Σε τουρκικό όμιλο τα «κλειδιά» της Avis Hellas

Σε τουρκικό όμιλο τα «κλειδιά» της Avis Hellas

Στα χέρια του τουρκικού Ομίλου Οtokoc περνά η Αvis Hellas.

Στα χέρια του τουρκικού Ομίλου Οtokoc θα περάσει τελικά η Αvis Hellas, μετά την άσκηση του δικαιώματος πρώτης άρνησης και τελικής συναίνεσης από την Avis Budget Group.

Η Avis Budget Group ενημέρωσε για αυτή την απόφασή της αυτή την Τράπεζα Πειραιώς, κάτοχο του 94% της Avis Ηellas, που πραγματοποίησε το διαγωνισμό για την πώληση της εταιρείας, ότι προτίθεται να προσφέρει τίμημα ίσο με εκείνο που πρόσφερε ο πλειοδότης επενδυτής (80,6 εκατ. ευρώ) ήτοι η «LYRALIA HOLDINGS Ltd.» στην οποία μετέχουν οι Β. και Ν Κάτσος, η οικογένεια Οδ. Κυριακόπουλου, ο Αθανάσιος Λασκαρίδης, ο Γιάννης Σαραντίτης, το Ίδρυμα Αλ. Ωνάση, ο Όμιλος Olympia και το Virtus South European Fund.

Στη σχετική επιστολή έγινε γνωστό ότι η Avis BG θα ασκήσει το δικαίωμά της, μέσω κοινής εταιρείας που θα συστήσουν οι εταιρείες Avis Europe και η τουρκικών συμφερόντων OtoKoc. Οι δύο όμιλοι, Avis BG και Koc, συνεργάζονται σε περισσότερες από οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων η Τουρκία, ενώ στο νέο επενδυτικό σχήμα που θα συστήσουν, τον έλεγχο αναμένεται να έχει ο όμιλος Koc με 80%.

Η ξαφνική αυτή ανατροπή έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κύκλους του σχήματος Olympia Group – Virtus International, χωρίς ωστόσο να υπάρχει προς το παρόν κάποια επίσημη αντίδραση.

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης αναμένεται μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες.