SEAT – Conector: Αναζητούν καινοτόμες Startups στο χώρο της αυτοκίνησης

SEAT – Conector: Αναζητούν καινοτόμες Startups στο χώρο της αυτοκίνησης

Οι επιλεγμένες Startups θα περάσουν πέντε μήνες στα γραφεία της SEAT στο Martorell και θα εργαστούν στη στρατηγική ανάπτυξης.

Η SEAT και o ισπανικός accelerator Conector ενώνουν τις δυνάμεις τους για ενα νέο πρόγραμμα για πέντε Startups το οποίο θα επικεντρώνεται στην αυτοκινητοβιομηχανία και την αυτοκίνηση ειδικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της SEAT, Luca de Meo, «Συνεργασίες όπως αυτή που έχουμε με τον Conector είναι ευθυγραμμισμένες με το όραμά μας για το μέλλον της εταιρείας το οποίο περιλαμβάνει ένα οικοσύστημα αυτοκίνησης.

Η νέα οικονομία μπορεί να γίνει κατανοητή και να υλοποιηθεί μόνο μέσω συνεργασιών με ειδικούς – εταίρους αλλά και την ενσωμάτωση σε ειδικές πλατφόρμες. Το πρόγραμμα θα δώσει στις Startups τη δυνατότητα να ανταλλάξουν γνώσεις και να έχουν πρόσβαση στο πιο ειδικό προσωπικό. Προωθούμε με ταχείς ρυθμούς την ψηφιακή μεταμόρφωση της SEAT».

O ιδρυτικός εταίρος του Conenctor, Κάρλος Μπλάνκο ανέφερε, «αυτή η συμφωνία μεταξύ της SEAT και Conector παγιώνει τη δέσμευσή μας για εταιρικούς επιταχυντές και είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τις μεγάλες εταιρείες να επιταχύνουν την ψηφιακή τους μεταμόρφωση, να συμμετάσχουν στο οικοσύστημα των Startups και να αποκτήσουν γνώση από πρώτο χέρι για τις νέες τεχνολογικές λύσεις και εξελίξεις στον τομέα τους.»

Το επιχειρηματικό μοντέλο των Startups θα πρέπει να αφορά την αυτοκινητοβιομηχανία, την αυτοκίνηση και την εφοδιαστική αλυσίδα. Η Startup θα πρέπει να έχει συστήσει εταιρεία, να μπορεί να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, να μπορεί να κάνει βήμα σε ξένες αγορές και να διαθέτει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που να είναι ήδη στην αγορά και να παρουσιάσει τους βασικούς δείκτες απόδοσης.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιτάχυνσης γίνονται απο τις 19 Ιουλίου, μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου στην ιστοσελίδα www.conector.com/seat.

Οι επιλεγμένες Startups θα περάσουν πέντε μήνες στα γραφεία της SEAT στο Martorell όπου θα δουλέψουν στην στρατηγική ανάπτυξης αλλά και τις πωλήσεις με μια ομάδα μεντόρων απο την SEAT, τον Conector αλλά και συνεργαζόμενες εταιρείες.

Το Demo Day θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του προγράμματος μπροστά σε επενδυτές και οι Startups θα έχουν την δυνατότητα συνεργασιών με τη SEAT.