Selfies από… κούνια

Selfies από… κούνια

Μια σειρά από παιχνίδια επιτρέπει στα βρέφη να ανεβάζουν φωτογραφίες στα social media. 

Στην αρχή οι selfies δεν κέντρισαν τον ενδιαφέρον αφού ανέκαθεν υπήρχαν στιγμές που οι άνθρωποι δεν είχαν κάποιο να τους τραβήξει μια φωτογραφία, οπότε αναγκαστικά προέτασσαν το χέρι και αυτο-φωτογραφίζονταν.

Στην πορεία έγινε μόδα, αν όχι… επιδημία με τον αριθμό τους να αυξάνεται διαρκώς. Έρευνες για το πόσες φωτογραφίες τραβιούνται την ημέρα και πόσο αυτές επηρεάζουν την ψυχολογία, αποδείκνυαν πως κάτι σοβαρό συμβαίνει με τις selfies.
Από την άλλη οι εταιρείες πληροφορικής εμπλουτίζουν διαρκώς τις εφαρμογές τους ώστε να χαρίζουν στους χρήστες τις πιο ωραίες selfies μέσα από φίλτρα και διάφορα φόντο.

Η Laura Corne, απόφοιτος από το Design Academy του Eindhoven, πάει ένα βήμα παρά κάτω. Εσείς σε ποια ηλικία θα αφήνατε το παιδί σας να τραβήξει μόνο του μια selfie; Στα 10; Στα 6; Πιο πρίν; Σύμφωνα με την Corne πολύ πιο πριν.

Βλέποντας πως οι περισσότεροι γονείς ανεβάζουν διαρκώς φωτογραφίες με τα μωρά τους από τη πρώτη στιγμή που έρχονται στο κόσμο και δεν έχουν πρόβλημα να μοιραστούν τις προσωπικές τους στιγμές με αγνώστους, αποφάσισε να κάνει αυτή τη διαδικασία πιο… εύκολη.
Η σχεδιάστρια παρουσίασε μια σειρά από «παιχνίδια» π ου επιτρέπει στα μωρά να τραβούν φωτογραφίες από την κούνια τους και να τις ανεβάζουν στα social media.

Η σειρά «New Born Fame» περιλαμβάνει τέσσερεις συσκευές: μια «κρυμμένη» φωτογραφική μηχανή σε ένα φεγγάρι που ενεργοποιείται με την κίνηση και τραβάει φωτογραφίες, λούτρινα παιχνίδια με το λογότυπο του Facebook και του Twitter, μια πιπίλα με GPS που ενεργοποιεί το Foursquare των μωρών και παπούτσια που καταγράφουν τις κινήσεις τους και της δημοσιοποιεί στα social media.

Ένας τρόπος για να δείξει στους γονείς τι κάνουν όταν μοιράζονται μια εικόνα του μωρού τους ή μια ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου;