Σεμινάριο κινηματογράφου δια χειρός… Αρμάνι

Σεμινάριο κινηματογράφου δια χειρός… Αρμάνι

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κατάρτισης, που προσφέρεται δωρεάν σε φοιτητές που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τον κινηματογράφο. 

Ο Τζόρτζιο Αρμάνι ανακοίνωσε τη συνέχεια του προγράμματος Armani / Laboratorio – εντατικού μαθήματος κινηματογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο αργότερα φέτος. Στο πρόγραμμα, το οποίο ήταν ανοιχτό μόνο σε Ιταλούς πέρυσι, τώρα θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σπουδαστές απ΄ όλο τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 10 ημερών, το οποίο προσφέρεται δωρεάν σε φοιτητές που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τον κινηματογράφο. Θα υπάρχουν οκτώ πεδία, σκηνοθεσία, σεναριογράφηση, κινηματογραφία, μοντάζ, σχεδιασμός παραγωγής, σχεδιασμός κοστουμιών, make-up και styling μαλλιών και τα μαθήματα θα διδάσκονται από διακεκριμένους επαγγελματίες της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Επιβλέπων του προγράμματος θα είναι ο σκηνοθέτης, παραγωγός Λούκα Γκουαντανίνο, υποψήφιος για Όσκαρ, δημιουργός των ταινιών «Call Me By Your Name» και «A Bigger Splash».

«Η ανάπτυξη, η ταυτότητα, ο νέος κόσμος των γυναικών – αυτά είναι τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθούμε. Οικουμενικά, αλλά και επίκαιρα θέματα και επομένως πολύ Armani» ανέφερε σε δήλωσή του ο Ιταλοαλγερινός σκηνοθέτης.

Το τελικό αποτέλεσμα του προγράμματος θα είναι μια ταινία που θα γυρίσουν οι σπουδαστές και οι μέντορές τους. Η ταινία -καρπός του περσινού προγράμματος προβλήθηκε στη διάρκεια της επίδειξης μόδας για τη συλλογή Φθινόπωρο/ Άνοιξη του Τζόρτζιο Αρμάνι τον Φεβρουάριο του 2018.

«Ο κινηματογράφος, όπως και η μόδα, μας μαγεύει με τη χρήση εικόνων» δήλωσε ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας. «Το Armani / Laboratorio είναι η ιδέα μου για ένα “ατελιέ κινηματογράφου”, στο οποίοι οι ιστορίες δημιουργούνται από μαθητές που δουλεύουν μαζί, με την καθοδήγηση και την υποστήριξη των πιο ταλαντούχων εκπροσώπων της κινηματογραφικής βιομηχανίας» σημείωσε.