Σεμινάριο με επίκεντρο την αγροτική παραγωγή από το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη»

Ο βραχίονας της Τράπεζας Πειραιώς προσφέρει τη δυνατότητα εκπαίδευσης των βασικών αρχών επιχειρηματικού σχεδιασμού μιας αγροτικής εκμετάλλευσης.

 

Το ειδικά σχεδιασμένο για αγρότες σεμινάριο «Επιχειρηματικός Σχεδιασμός για αγροτικές επιχειρήσεις» διοργανώνει στην Ιεράπετρα το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη», μέλος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς,

Το πρόγραμμα, που θα διεξαχθεί στις 12 Οκτωβρίου, 10:00-16:00, στο Ξενοδοχείο Astron (Ουρανίας Παπαϊωάννου & Μιχαήλ Κοθρή 56), απευθύνεται τόσο σε νέους όσο και σε υφιστάμενους αγρότες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με κατανοητό και πρακτικό τρόπο, το σεμινάριο δίνει τις βασικές αρχές του επιχειρηματικού σχεδιασμού μιας αγροτικής εκμετάλλευσης, σύμφωνα με τις δομές και τις πρακτικές της σύγχρονης επιχειρηματικότητας.

Με τη συμμετοχή τους οι αγρότες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα είναι σε θέση να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα οικονομικά της επιχείρησής τους, φτιάχνουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο, υπολογίζουν τη ρευστότητά τους και να γνωρίζουν τις δυνατότητες χρηματοδότησης που έχουν με στόχο να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της επιχείρησή τους.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες, χρησιμοποιώντας έναν εκπαιδευτικό οδηγό που σχεδιάστηκε ειδικά για το πρόγραμμα, θα κάνουν πρακτική εξάσκηση της θεωρίας, στην επιχείρησή τους.

Στο τέλος του προγράμματος, θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης και χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό.

Το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη είναι πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, το οποίο παρέχει εκπαιδευτικά προγράμματα που ενδυναμώνουν τις επιχειρηματικές ικανότητες και παρέχουν επικαιροποιημένες γνώσεις, πληροφόρηση, καθοδήγηση και δικτύωση στους αγρότες. Η θεματολογία των προγραμμάτων περιλαμβάνει: διαπραγματεύσεις, δημιουργία επώνυμων αγροτικών προϊόντων, εμπόριο και κανάλια διανομής, οργάνωση και διαχείριση αγροτικών οργανώσεων, Πιστοποιήσεις και επιχειρηματικά οφέλη, Εξαγωγές φρέσκων φρούτων και λαχανικών, Φορολογικά θέματα.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα αλλά και για το πλάνο διεξαγωγής τους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη», καθώς και στο www.excelixi.org.