Σενάρια για ποδοσφαιρικό Grexit έως και δύο χρόνια από την Ευρώπη

Σενάρια για ποδοσφαιρικό Grexit έως και δύο χρόνια από την Ευρώπη

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κλήθηκε εσπευσμένα από τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου μετά τα χθεσινά γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας.

Στο μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αυτή την ώρα ο υφυπουργός Αθλητισμού, κληθείς από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται από τον κ.Βασιλειάδη για τα όσα έγιναν χθες στο γήπεδο της Τούμπας και κυρίως για τις κινήσεις που σχεδιάζει από δω και πέρα ο υφυπουργός σε συνεννόηση με την UEFA.

Ήδη από τη νύχτα ο κ.Βασιλειάδης έχει καταστήσει σαφές ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει η εξυγίανση στο ποδόσφαιρο, ακόμη κι αν χρειάζεται να ληφθούν ‘δύσκολες αποφάσεις’.

Νωρίτερα, ο Γιώργος Βασιλειάδης, τοποθετήθηκε επίσημα για όσα έγιναν στην Τούμπα με δήλωση του που κάνει λόγο για γενναίες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν ώστε να εκλείψουν ακραία φαινόμενα όπως αυτά που είδαμε στην Τούμπα με παράγοντες να μπαίνουν οπλοφορώντας στο γήπεδο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα ωρών η κυβέρνηση να ανακοινώσει όχι απλά τη διακοπή του πρωταθλήματος αλλά και ποδοσφαιρικό Grexit διετίας για όλες τις ομάδες, πλην της Εθνικής. Την είδηση μεταδίδει και η ΕΡΑ Σπορ η οποία τονίζει ότι από το πρωί γίνονται συσκέψεις για το θέμα αυτό καθώς και επαφές των ελληνικών παραγόντων με την UEFA.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το κρατικό αθλητικό ραδιόφωνο, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ληφθεί η απόφαση να μη δηλωθούν του χρόνου οι ελληνικές ομάδες για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου.

Οι ελληνικές ομάδες δηλαδή να μην συμμετάσχουν τη νέα σεζόν στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της UEFA (Champions League, Europa League) αλλά η Πολιτεία θέλει να διασφαλίσει ότι η Εθνική ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα με τη συμμετοχή της στους αγώνες του Nation League.

«Η ΝΔ πολύ σύντομα θα επαναφέρει τη νομιμότητα όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής»

Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο εξαπέλυσε η ΝΔ, με τη Μαρία Σπυράκη να τονίζει: «όσα απίστευτα παρακολουθούμε, πλέον στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι μία ακόμα απόδειξη της παρακμής και της ανυποληψίας που έχει οδηγήσει τη χώρα η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για γεγονότα που προσβάλλουν τους πολίτες και εκθέτουν ανεπανόρθωτα την Ελλάδα διεθνώς, προσθέτοντας πως η ΝΔ πολύ σύντομα θα επαναφέρει τη νομιμότητα όχι μόνο στα γήπεδα, αλλά σε όλα τα πεδία της δημόσιας ζωής.