Sentix: Ενισχυμένη η διάθεση των επενδυτών στην ευρωζώνη τον Μάιο

Sentix: Ενισχυμένη η διάθεση των επενδυτών στην ευρωζώνη τον Μάιο
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στις 19 χώρες του ευρώ αυξήθηκε στις 5,3 μονάδες, από μείον 0,3 τον Απρίλιο. Τι οδήγησε στην μεγάλη άνοδο.

Για τρίτο συνεχή μήνα βελτιώθηκε τον Μάιο το επενδυτικό κλίμα στην ευρωζώνη και ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού ερευνητικού ομίλου Sentix, χάρη στο ισχυρό διεθνές περιβάλλον και το γεγονός ότι ο κίνδυνος ενός άτακτου Brexit αποφεύχθηκε έως τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης που καταρτίζει ο όμιλος Sentix για την ευρωζώνη αυξήθηκε στις 5,3 μονάδες τον Μάιο από τις -0,3 τον Απρίλιο. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 1,4 μονάδες.

«Τον Μάιο, η οικονομική κατάσταση συνέχισε να βελτιώνεται διεθνώς, αλλά και στην Ευρώπη. Κατά συνέπεια, φαίνεται να υποχωρούν οι φόβοι για ύφεση», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Sentix, Μάνφρεντ Χούμπνερ, σε ανακοίνωση.

Ο υποδείκτης για τις προσδοκίες στην ευρωζώνη βελτιώθηκε για τέταρτο συνεχή μήνα, στις -0,3 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον περυσινό Μάρτιο. Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε στις 11,0 από τις 3,8 μονάδες.