«Σφαγή» για μια θέση στον ΣΥΡΙΖΑ: Ποια είναι τα ονόματα που «κλειδώνουν» για τα ψηφοδέλτια

«Σφαγή» για μια θέση στον ΣΥΡΙΖΑ: Ποια είναι τα ονόματα που «κλειδώνουν» για τα ψηφοδέλτια
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Ποια είναι τα ονόματα που φέρεται να έχουν κλειδώσει μέχρι στιγμής.

Στη τελική ευθεία βρίσκεται η διαμόρφωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εθνικών εκλογών. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, έκλεισαν τα ψηφοδέλτια, εκτός από το Επικρατείας. Αποχωρώντας από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Τετάρτης, απάντησε σε ερώτηση των δημοσιογράφων: «Εκτός από το Επικράτειας, τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια έκλεισαν ναι».

Στο παρασκήνιο πάντως, μέχρι τελευταία ώρα εκτυλίσσεται «σφαγή» με ονόματα να μπαίνουν και να βγαίνουν συνεχώς. Το όνομα του Γιώργου Γραμματικάκη, που ήταν μέχρι τώρα ευρωβουλευτής του Ποταμιού, κυριαρχεί αυτή τη στιγμή στο παρασκήνιο και τις συζητήσεις για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα καθώς μέχρι τώρα οι σίγουροι φαίνεται πως είναι οι Πάνος Σκουρλέτης και η Έφη Αχτσιόγλου. Σε αυτό είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε και το όνομα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη ενώ ακούγεται και το όνομα του στελέχους της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Χατζησωκράτη.

Ο Αλέξης Χαρίτσης φαίνεται πως θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών στη Μεσσηνία, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, στο βόρειο τομέα. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, θα δούμε τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Τάσο Πετρόπουλο, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννη Ματζουράνη, Αννέτα Καββαδία, Ελένη Αυλωνίτου, Γιώργο Κυρίτση και Κώστα Ζαχαριάδη.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος λέγεται ότι θα βρεθεί στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθήνας, όπως και οι Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Μεγάλη «μάχη» αναμένεται να δοθεί στο νότιο τομέα της Β’ Αθήνας αφού υποψήφιοι θα είναι ο Νίκος Παππάς, η Θεανώ Φωτίου, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Γιώργος Βασιλειάδης, η Βασιλική Κατριβάνου, η Ραλλία Χρηστίδου, αλλά και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στον δυτικό τομέα την ψήφο των πολιτών αναμένεται να ζητήσουν οι Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Τόσκας, Χαρά Καφαντάρη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παναγιώτης Ρήγας και Θανάσης Παπαχριστόπουλος (προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ).