Σφαίρες βρέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Σφαίρες βρέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

«Καθαρό» το όπλο που χρησιμοποιήθηκε - Καταδίκη του περιστατικού από τα κόμματα.

18.40

Από όπλο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν σε τρομοκρατική ενέργεια, εβλήθησαν οι δύο σφαίρες που χτύπησαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από τη μεχρι στιγμής βαλλιστική έρευνα που πραγματοποιείται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Σημειώνεται ότι, οι βολές έγιναν από την πλευρά της οδού Μαυρομιχάλη, από την πίσω πλευρά των γραφείων, και οι δύο σφαίρες τρύπησαν τζάμια του κτιρίου στον δεύτερο και τρίτο όροφο και καρφώθηκαν, η μία σε μια γυψοσανίδα και η άλλη στον τοίχο.

Όπως διαπιστώθηκε, οι βολίδες είναι διαμετρήματος 7,62 χιλιοστών που είναι το διαμέτρημα του καλάσνικοφ. Η έρευνα από την Αντιτρομοκρατικη Υπηρεσία συνεχίζεται.

4.36

Επίθεση με καλάσνικοφ σημειώθηκε, εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Συμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η επίθεση έγινε πιθανότατα, από τις 11 χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί. Δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, ωστόσο η επίθεση έγινε αντιληπτή, όταν σήμερα βρέθηκαν δύο οπές από βλήμα πυροβόλου όπλου, σε τζάμια του δευτέρου και τρίτου ορόφου του κτιρίου.

Από την έρευνα που έχει γίνει, έως τώρα, από κλιμάκιο της αστυνομίας στον χώρο, προκύπτει ότι πιθανότητα οι πυροβολισμοί ερίφθησαν από τη γωνία Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου, όπου βρέθηκε και ένας κάλυκας από καλάσνικοφ.

Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα που δέχτηκαν τα κεντρικά του γραφεία του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Επίθεση με πυροβόλο όπλο δέχθηκαν τις μεταμεσονύχτιες ώρες από την πίσω πλευρά ο δεύτερος και τρίτος όροφος των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ (Χαρ. Τρικούπη 50). Το σοβαρό αυτό περιστατικό διερευνάται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται. Απαντά με την συσπείρωση και την αποφασιστικότητα των δημοκρατικών πολιτών καταδικάζοντας κατηγορηματικά κάθε εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια.Το ίδιο ζητούμε από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να υπονομευτεί, αλλά θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο μας.

Νέα ανακοίνωση του κόμματος
«Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται. Απαντά με τη συσπείρωση και την αποφασιστικότητα των δημοκρατικών πολιτών καταδικάζοντας κατηγορηματικά κάθε εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επίθεση που δέχτηκαν τα κεντρικά του γραφεία του κόμματος.

«Το ίδιο ζητούμε από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Όχι μόνο δεν θα επιτρέψουμε να υπονομευτεί, αλλά θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την δημοκρατική ομαλότητα στον τόπο μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση, έγινε τα ξημερώματα τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες το κτίριο της Χαρ. Τρικούπη δέχθηκε επίθεση με πυροβόλο όπλο από την πίσω πλευρά, από την οδό Μαυρομιχάλη, μεταξύ της οποίας και του κτιρίου των γραφείων του Κινήματος παρεμβάλλεται χώρος υπαίθριου πάρκινγκ.

Πηγές της Χαρ. Τρικούπη έλεγαν ότι η επίθεση πρέπει να έγινε τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες, προς τα ξημερώματα, καθώς στα γραφεία υπήρχε κόσμος, μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα. Στα γραφεία της Χαρ. Τρικούπη βρέθηκαν δύο βολίδες μια στον δεύτερο όροφο, στο δάπεδο, και μια στον τρίτο όροφο, σφηνωμένη σε γυψοσανίδα.

Η υπόθεση διερευνάται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές και την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ
«Καμία ανοχή στη βία δεν είναι νοητή» τονίζει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της, με την οποία «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» την επίθεση που εκδηλώθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ανακοίνωση του Σίμου Κεδίκογλου
«Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις απαιτείται να θωρακίσουμε την Πολιτεία μας απέναντι στην απειλή της τρομοκρατίας» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε ανακοίνωσή του για το τρομοκρατικό χτύπημα στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε ο κ. Κεδίκογλου.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ