Σφοδρή επίθεση: «Οι κλόουν που κυβερνούν την Ελλάδα απειλούν το ευρώ»!

Σφοδρή επίθεση: «Οι κλόουν που κυβερνούν την Ελλάδα απειλούν το ευρώ»!

Αρθρογράφος του Market Watch αποκαλεί ερασιτέχνες όσους απαρτίζουν την νέα κυβέρνηση.

Ένα επιθετικό άρθρο υπογράφει ο Matthew Lynn στο Market Watch για το δίδυμο Βαρουφάκη – Τσίπρα. Όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών όταν δεν γράφει σε blogs ή στο twitter φωτογραφίζεται για το περιοδικό Paris Match, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζητάει «με θυμό επανορθώσεις για τα εγκλήματα των Ναζί και επιπλήττει τους Γερμανούς για το παρελθόν τους».

Οι δύο αυτοί άνδρες που κρατούν την τύχη της οικονομίας στα χέρια τους φροντίζουν να ψυχαγωγήσουν τα μίντια παγκοσμίως αναφέρει ο αρθρογράφος, που τους αποκαλεί «διασκεδαστικούς» αλλά «κανένας δεν θα ήθελε στη χώρα του να κρατούν τις τύχες της οικονομίας στα χέρια τους».

Ενώ η Ευρωζώνη ανακάμπτει και έχει τεθεί σε ισχύ το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ η Ελλάδα παραμένει το μεγάλο πρόβλημα αναφέρει ο αρθογράφος λόγω του «ερασιτεχνισμού» της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

«Κανένα από τα βασικά της μέλη δεν έχει εμπειρία στη διοίκηση ή δεν έχει τρέψει ποτέ μια σοβαρή δουλειά. Έτσι το να βγει η Ελλάδα από το ευρώ από ατύχημα φαντάζει πλέον όλο και πιο πιθανό. Και ακόμα αυτό έχει συνέπειες που δεν μπορούν να υπολογιστούν για τη σταθερότητα του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος» αναφέρει ο αρθογράφος.

Στη συνέχεια του άρθρου ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Βαρουφάκης μοιάζει σαν ροκ σταρ με το δερμάτινο μπουφάν του, αλλά ότι λειτουργεί με αυτό τον τρόπο…

«Κανείς δεν μπορεί να παραπονεθεί ότι ο Αλ. Τσίπρας και ο Γ. Βαρουφάκης δεν είναι καλή ψυχαγωγία. Με τα πρότυπα των ΥΠΟΙΚ, ο Γ. Βαρουφάκης είναι πνευματώδης, και έχει μια ικανότητα να πηγαίνει στο θέμα κατευθείαν. Με το δερμάτινο σακάκι του, δεν αποτελεί έκπληξη που τον ονομάζουν ροκ σταρ. Το πρόβλημα είναι πως έχει αρχίσει να φέρεται ως τέτοιος», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Και ο Αλ. Τσίπρας κάθε άλλο παρά καλύτερος είναι, αναφέρει ο Matthew Lynn. Σε μια ομιλία του στις αρχές του μήνα, κατηγόρησε τη Γερμανία ότι δεν είχε ποτέ πληρώσει σωστά τις αποζημιώσεις για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, και χρησιμοποίησε τεχνάσματα για να γλιτώσει από την πληρωμή των ζημιών που έγιναν στη χώρα από τους ναζί. «Ήταν ένα παιδικό ξέσπασμα. Τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη έχουν περάσει πολλά από τα τελευταία 2.000 χρόνια σε πόλεμο μεταξύ τους για το ένα πράγμα ή το άλλο».

Και την ίδια στιγμή, η Ελλάδα υποχωρεί όλο και πιο βαθιά σε μπελάδες. Η είσπραξη των φόρων έχει καταρρεύσει, οι τιμές υποχωρούν ακόμη περισσότερο, οι μεταρρυθμίσεις έχουν σταματήσει και το καλύτερο που μπορεί να προτείνει η κυβέρνηση είναι σχέδια που περιλαμβάνουν τους τουρίστες να δρουν ως φορολογικοί ελεγκτές για να συλλάβουν τους bar tenders που αποφεύγουν τις πληρωμές στην κυβέρνηση.