Σφοδρή επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Βαρουφάκη με σκληρές εκφράσεις

Σφοδρή επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Βαρουφάκη με σκληρές εκφράσεις

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ συνέχισε την επίθεση εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ύστερα από απάντηση του υπουργού Οικονομικών, χρησιμοποιώντας και πάλι σκληρές εκφράσεις, κάνοντας λόγο για «ακραίο θράσος» του υπουργού Οικονομικών, για «πρόκληση», και για «πολιτική αλητεία.

Ειδικότερα, στη δεύτερη ανακοίνωση, αναφέρεται ότι ο κ. Βαρουφάκης διερρήγνυε τα ιμάτιά του στην πλατεία των αγανακτισμένων το 2011 γιατί δεν έγινε κούρεμα και αναδιάρθρωση του χρέους το 2010 και επαναλαμβάνει τα φληναφήματα περί βλάβης των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη συνιστούν «ακραίο θράσος», προστίθεται, καθώς λέει όσα λέει την ώρα που συγκεντρώνει αναγκαστικά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ, των ΑΕΙ και των ασφαλιστικών ταμείων, για να καλύψει τις ταμειακές ανάγκες του δημοσίου. Ταυτόχρονα, προστίθεται, «γλείφει την κα Λαγκάρντ διαβεβαιώνοντάς την ότι η Ελλάδα θα εκπληρώνει με συνέπεια στο διηνεκές τις υποχρεώσεις της έναντι του ΔΝΤ».

«Συνιστά πρόκληση» προστίθεται στην ανακοίνωση, «να τα λέει αυτά ο υπουργός που πρέπει τώρα να ζητήσει την εφαρμογή των παραμετρικών αλλαγών στο χρέος που αποτελούν κεκτημένο του PSI του 2012. Θα γλείψει εκεί που φτύνει».

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι «συνιστά πολιτική αλητεία να τα λέει αυτά ο υπουργός που έλεγε ότι δεν θέλουμε τις δόσεις και την παράταση του προγράμματος και στη συνέχεια συνήψε τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου χωρίς – όπως κατάλαβε με καθυστέρηση δυο μηνών – να διασφαλίσει χρηματοδότηση, ενώ αντιθέτως του πήραν τα 11 δις του ΤΧΣ μέσα από τα χέρια».

Υπενθυμίζει, επίσης, ότι ο κ. Βαρουφάκης «υπέγραψε την τετράμηνη παράταση του μνημονίου χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση και αρνείται να στείλει στη Βουλή τα σχετικά έγγραφα αποφεύγοντας, όπως ο διάβολος το λιβάνι, να έρθει να απαντήσει στη σχετική επερώτηση του pπροέδρου του ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ επανήλθε με σχόλιο του Γραφείου Τύπου αναφέροντας: «Ο κ. Βαρουφάκης στις 2/4 είχε δηλώσει κατηγορηματικά στη Βουλή ότι δεν υπογράφει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Και σήμερα, εξαγγέλλει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά το Σεπτέμβριο. Εξαπατά και κοροϊδεύει συστηματικά τους νησιώτες μας. Ντροπή».

«Ο υπουργός Οικονομικών εύχεται να αναπαραχθεί η νέα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σε όσα περισσότερα ΜΜΕ γίνεται, για να αντιληφθούν οι πολίτες, για μια ακόμη φορά, την ποιότητα λόγου στην οποία έχει διολισθήσει το κόμμα αυτό…», απάντησε το υπουργείο Οικονομικών στη δεύτερη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ΥΠΟΙΚ.