Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα – Γεωργιάδη στη Βουλή: «Είσαι ο τζόκερ της πολιτικής» – «Πέρασε η εποχή που ο Τσίπρας κουνούσε το δάχτυλο με μαγκιά»

Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα – Γεωργιάδη στη Βουλή: «Είσαι ο τζόκερ της πολιτικής» – «Πέρασε η εποχή που ο Τσίπρας κουνούσε το δάχτυλο με μαγκιά»
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Σπυρίδων - Άδωνις Γεωργιάδης, μιλάει στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019. Ολοκληρώνεται η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης η οποία πρόκειται να ολοκληρωθεί σήμερα τα μεσάνυχτα, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επίθεση Τσίπρα σε Γεωργιάδη για Novartis και αναπτυξιακό νομοσχέδιο - Τι απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Με επίθεση στην κυβέρνηση για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ξεκίνησε την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτό δεν είναι σχέδιο νόμου. Αυτό είναι ‘Ωραίο μου πλυντήριο’. Σε κάθε άρθρο και μια εξυπηρέτηση. Σε κάθε σελίδα και μια φωτογραφία φίλων σας επιχειρηματιών, εκδοτών, δημάρχων και πολιτευτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Πρώτα βλέπετε ποιους φίλους και ποια συμφέροντα πρέπει να ικανοποιήσουμε. Αφού τα μαζέψετε τα ρουσφέτια, μετά βγάζετε τις φωτογραφίες και τις μετατρέπετε σε άρθρα και τροπολογίες». Ακολούθως. κατηγόρησε την κυβέρνηση για «νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, με τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που σας υπαγορεύει ο ΣΕΒ».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι μέσα στο νομοσχέδιο υπάρχει κρυμμένο ένα άλλο νομοσχέδιο «σκληρό, αντεργατικό, ταξικό και κυνικό θα έλεγα νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Ένα νομοσχέδιο – νοσταλγός του ΔΝΤ…. Εδώ έχουμε την πλήρη άλωση των εργασιακών δικαιωμάτων για τα οποία αγωνίστηκε -σε δύσκολες συνθήκες- και νομοθέτησε με σθένος η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό το νομοσχέδιο, στέλνετε και τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη στον… εργασιακό παράδεισο του δεύτερου Μνημονίου. Και να λέγε κανείς ότι όλα αυτά γίνονται στο όνομα της ανάπτυξης…Ανοησίες. Όμως η διαστροφή ότι μπορείτε, μειώνοντας τους μισθούς, να φέρετε ανάπτυξη, είναι βαθιά ριζωμένη μέσα σας», είπε χαρακτηριστικά.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τρία αρνητικά ρεκόρ: ρεκόρ απολύσεων τον Ιούλιο, ρεκόρ μερικής απασχόλησης τον Αύγουστο, ρεκόρ μείωσης νέων θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οικειοποιείται επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ και οι συντάξεις χηρείας. Επικαλέστηκε την Τράπεζα της Ελλάδας για τις μειώσεις μισθών που φέρνει το νομοσχέδιο: «Άμεση επίδραση του νομοσχεδίου είναι η μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και η μείωση της κάλυψης των εργαζομένων από τις συλλογικές συμβάσεις”. Δικός σας φίλος δεν είναι κύριοι της ΝΔ ο κ. Στουρνάρας; Αυτός τα λέει στην έκθεσή του. Να τον χαίρεστε».

Παράλληλα επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων για το σκάνδαλο Novartis.

Απευθυνόμενος προς τον Άδωνι Γεωργιάδη είπε: «Δεν ντρέπεστε να γίνεστε εδώ και χρόνια ο Τζόκερ της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Δεν ντραπήκατε να πείτε σε ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η εταιρεία δωροδοκούσε πολιτικούς αλλά έσωζε και ζωές; Δεν ντραπήκατε να βγείτε μετά και να πείτε ότι τελικά εμένα εννοούσατε και τον Πολάκη; Και μετά σε λιγότερο από μία ώρα τα μαζέψατε άρον- άρον… Δεν ντραπήκατε να κάνετε όλα αυτά θα ντραπείτε τώρα να κάνετε εξυπηρετήσεις συμφερόντων;».

Δείτε όλη την ομιλία Τσίπρα ΕΔΩ

Γεωργιάδης: Η εποχή που ο Τσίπρας κουνούσε το δάκτυλο με μαγκιά έχει περάσει

Σκληρή απάντηση έδωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Αλέξη Τσίπρα, οποίος νωρίτερα τον είχε στοχοποιήσει. «Είναι πολύ λογικό μετά από αυτή την παράσταση να φεύγει ο κ. Τσίπρας γιατί είναι προφανές ότι έχει μάθει όπως κάνει στα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ απλώς να δηλώνει ό,τι θέλει να πουν οι από κάτω κι αν κάνουν και κάνα λάθος και ψηφίσουν ανάποδα να τους βάζει να αλλάζουν και την ψήφο τους».

Προσπάθησε δε, να αποδομήσει την επιχειρηματολογία Τσίπρα σχετικά με το έγγραφο για τη Novartis, τονίζοντας ότι στηρίζεται στους τρεις δικαστικούς, Αγγελή, Ραϊκου και Τσατάνη, τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατηγορήσει όταν κατέθεταν περί παρεμβάσεων Παπαγγελόπουλου. «Είπε ο κ. Τσίπρας ότι τρεις εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον κ. Στουρνάρα. Ακούστε τρία ονόματα: Γιάννης Αγγελής Ελένη Ράικου και κ. Τσατάνη, τρεις εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον κ. Παπαγγελόπουλο για εξωθεσμική παρέμβαση στο έργο τους. Δεν κατάλαβα γιατί οι τρεις εισαγγελείς στη μία περίπτωση είναι μεγάλο τεκμήριο ενώ οι τρεις εισαγγελείς στην άλλη δεν ελήφθησαν καθόλου υπ’ όψιν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντηση είναι απλή: γιατί είναι εισαγγελείς που μας βολεύουν, όλα τα κρίνετε όπως σας βολεύουν. Ο ελληνικός λαός και βλέπει και κρίνει και κρίνει σωστά όπως αποδείχτηκε στις 7 Ιουλίου.»

Τέλος, απάντησε και στην επίθεση Τσίπρα περί εξυπηρετήσεων συγκεκριμένων επιχειρηματιών. «Το νομοσχέδιο ασφαλώς και δεν κάνει καμιά εξυπηρέτηση σε κανέναν χορηγό», ξεκαθάρισε και τόνισε ότι η εποχή που ο Τσίπρας κουνούσε το δάχτυλο με μαγκιά στην ελληνική κοινωνία έχει προ πολλού περάσει. «Την τελείωσε ο ελληνικός λαός στις 7 Ιουλίου εκλέγοντας πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και από δω και πέρα θα τα ακούτε όπως σας αξίζει», είπε κλείνοντας.