Sidewalk Labs: Η πρώτη «έξυπνη» πόλη της Google- Αποκαλύφθηκαν οι πρώτες εικόνες

Sidewalk Labs: Η πρώτη «έξυπνη» πόλη της Google- Αποκαλύφθηκαν οι πρώτες εικόνες
Από θερμαινόμενα πεζοδρόμια μέχρι δίκτυα 5G για όλους, να τι θα περιλαμβάνει η πόλη που σχεδιάζει ο τεχνολογικός κολοσσός στον Καναδά.

Εντός της Alphabet, της μητρικής εταιρείας της Google, υπάρχει μια ομάδα που λέγεται «Sidewalk Labs», μια πρωτοβουλία εντός της εταιρείας που «φαντάζεται, σχεδιάζει, δοκιμάζει, και χτίσει αστικές καινοτομίες για να βοηθήσουν τις πόλεις να αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες προκλήσεις τους».Το 2017, η ομάδα ανακοίνωσε τα σχέδιά της να χτίσει την πρώτη της συνδεδεμένη «πόλη», μια γειτονία που λέγεται Quayside, και βρίσκεται στην προκυμαία του Τορόντο. Τώρα διαθέτουμε, επιτέλους, μια καλύτερη εικόνα του πώς μπορεί να μοιάζει η πόλη αυτή.

Τα σχέδια αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με τα αρχιτεκτονικά γραφεία Snøhetta και Heatherwick Studio. Αποδόσεις σε αυτά τα μη τελικά σχέδια κυκλοφόρησαν μέσα στην εβδομάδα.

Όσο για το πώς μοιάζει, η «Sidewalk Labs» θα αποτελείται από δεκάδες πύργους σε μια γειτονιά, η οποία θα περιλαμβάνει 3.000 μονάδες για στέγαση, ένα τρίτο από τις οποίες έχουν χαρακτηριστεί ότι θα διατίθεται σε «προσιτές» τιμές. Όλα τα κτίρια της πόλης θα είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους, έτσι ώστε να μπορούν να προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες και η πόλη θα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια, θα θερμαίνεται γεωθερμικά και θα έχει ίντερνετ 5G για όλους. Κάτω από την πόλη, μια σειρά από τούνελ θα χρησιμοποιούνται από οδηγούς παράδοσης δεμάτων και απορριμματοφόρα, και όλα θα οδηγούνται από ρομπότ και όχι από ανθρώπους.

Ο στόχος είναι επιπλέον να διατίθενται υπηρεσίες όπως θερμαινόμενα πεζοδρόμια που θα λιώνουν τον πάγο όταν έχει κρύο και «αδιάβροχα» για κτίρια, διαφανείς μουσαμάδες δηλαδή που θα καλύπτουν δημόσιους χώρους και θα τους κάνουν προσιτούς ακόμα και σε περιπτώσεις καταρρακτώδους βροχής.Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Η πόλη δεν αναμένεται να είναι έτοιμη να δεχτεί κατοίκους για τουλάχιστον πέντε με έξι χρόνια ακόμα.