Συγκέντρωσε 48 εκατ. η «θερμοκοιτίδα λογισμικού»

Συγκέντρωσε 48 εκατ. η «θερμοκοιτίδα λογισμικού»

Η νέα προσπάθεια του συνιδρυτή του Android έχει συγκεντρώσει πολλά χρήματα.

Στα τέλη του προηγούμενου έτους, ο συνιδρυτής του Android, Andy Rubin, εγκατέλειψε τη Google για να ξεκινήσει αυτό που ο ίδιος περιέγραψε ως «θερμοκοιτίδα λογισμικού». Όπως φαίνεται, έλαβε μάλλον τη σωστή απόφαση, αν λάβει κανείς υπόψη το ύψος των χρημάτων που έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει το εγχείρημά του.

Ο όμιλος του Rubin, που ονομάζεται Playground Global, έχει συγκεντρώσει 48 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την αρμόδια ρυθμιστική αρχή. Είναι δομημένη ως ταμείο κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου, χωρίς να προσδιορίζονται οι επενδυτές που έχουν συμβάλει σε αυτό. Πληροφορίες τις οποίες επικαλείται η Wall Street Journal, πάντως, αναφέρουν πως μεταξύ των επενδυτών είναι η Google, η Hewlett-Packard, η κινεζική Hon Hai Precision Industry και η Redpoint Ventures.

Εκτός από τον Andy Rubin, στο διοικητικό συμβούλιο του Playground Global βρίσκονται ο συνιδρυτής και πρώην στέλεχος της Microsoft, Peter Barrett, ο πρώην συνάδελφος του Rubin στη Google, Matt Hershenson, καθώς και ο συνιδρυτής της WebTV, Bruce Leak.