Συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, κλείνει το μετρό Πανεπιστήμιο.

Στις 6 το απόγευμα της Τρίτης διοργανώνεται αντιφασιστικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου. Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. κλείνει το μετρό στον σταθμό του Πανεπιστημίου στις 5 το απόγευμα.

Οι κύριες συγκεντρώσεις θα λάβουν χώρα την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία κλείνει ένας χρόνος από τη δολοφονία.

Συμμετέχουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και καλούν τους εργαζομένους να λάβουν μέρος στις ειρηνικές εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά:

Την Πέμπτη, στο σημείο της δολοφονίας του, στο Κερατσίνι, στη λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη, θα γίνουν στις 3 το μεσημέρι τα αποκαλυπτήρια μνημείου του, ενώ το απόγευμα ο «Αντιφασιστικός Συντονισμός Συλλογικοτήτων» θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου.

Την Παρασκευή θα γίνει συναυλία των «Φίλων του Π. Φύσσα» στο Σύνταγμα στις 17.00.
Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει πως «ενώνει τη φωνή της με όλους εκείνους που έχουν ξεκάθαρη και κατηγορηματική θέση κατά του φασισμού και των φαινομένων βίας από όπου κι αν προέρχονται».

Προσθέτει πως ο φασισμός, ο ρατσισμός, η βία, η καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να εξαλειφθούν και η Πολιτεία είναι υπεύθυνη να αναλάβει πρωτοβουλίες για το σκοπό αυτό.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και η ΑΔΕΔΥ σημειώνει πως «στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, αποκορύφωμα της δράσης του νέο-ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, με τις τραμπούκικες επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε αγωνιστές».

Ένα χρόνο μετά, το μήνυμα που στέλνουν οι μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις παραμένει το ίδιο: “Ποτέ ξανά Φασισμός” τονίζει η ΑΔΕΔΥ, προσθέτοντας πως την απάντηση στους νεοναζί μπορεί να δώσει η λαϊκή κινητοποίηση και το αντιφασιστικό κίνημα.

Πηγή: news247.gr