Συγκλονιστικό βίντεο από πιλοτήριο Canadair από τη φωτιά στην Εύβοια

Συγκλονιστικό βίντεο από πιλοτήριο Canadair από τη φωτιά στην Εύβοια
Πυροσβέστες επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στις Αφίδνες, Αθήνα, Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021. Εκκενώνονται και οι περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες λόγω των τεράστιων διαστάσεων που έχει πάρει η πυρκαγιά στη βόρεια Αττική. Από την Πολιτική Προστασία εστάλη μήνυμα από το 112 προς τις παραπάνω περιοχές καλώντας του κατοίκους να απομακρυνθούν προς την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Ενώ νέο μήνυμα από το 112 καλεί τους κατοίκους της Ιπποκρατείου Πολιτείας να εκκενώσουν προς Ωροπό.. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Canadair κινείται προς το πύρινο μέτωπο όπου και απελευθερώνει το υδάτινο φορτίο του.

Απίστευτες εικόνες από το πιλοτήριο ενός Canadair που επιχειρεί στη φωτιά στη βόρεια Εύβοια κατέγραψε η τηλεοπτική κάμερα.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που μετέδωσε το MEGA, το Canadair κινείται προς το πύρινο μέτωπο όπου και απελευθερώνει το υδάτινο φορτίο του.

Σημειώνεται ότι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας κάνουν λόγο για ανεπάρκεια των εναέριων μέσων στην περιοχή, αλλά και για ανεπαρκή καθαρισμό των δασικών εκτάσεων, μετά τις εκτεταμένες καταστροφές που είχε προκαλέσει η «Μήδεια», κάτι που μετέτρεψε τα δάση σε πυριτιδαποθήκες, με διάσπαρτα ξερά χόρτα και κλαδιά.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο: