Συγκλονίζει η μαρτυρία του πατέρα του τρίχρονου Σύρου

Συγκλονίζει η μαρτυρία του πατέρα του τρίχρονου Σύρου
epa04910442 A picture of Turkish gendarmerie carrying the body of a child at the beach of Bodrum, Turkey dominates the front pages of British newspapers in London, Britain, 03 September 2015. Photos of the body of the three-year-old Kurdish boy from northern Syria who washed up on the shores of the Turkish resort town of Bodrum after an accident while his family tried to flee to Europe, has sparked shock and outrage. EPA/ANDY RAIN

Ο Αμπντάλα Κούρντι μίλησε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan για τον αδικοχαμένο Αϊλάν.

O πατέρας του μικρού Σύρου ηλικίας 3 ετών που πνίγηκε στα ανοιχτά της Τουρκίας και οι φωτογραφίες του άψυχου σώματός του προκάλεσαν σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο, περιέγραψε σήμερα ότι οι γιοι του «του γλίστρησαν από τα χέρια» όταν το πλεούμενο με το οποίο ταξίδευαν προς την Ελλάδα βυθίστηκε.

«Είχαμε σωσίβια διάσωσης όμως το πλοίο βυθίστηκε ξαφνικά επειδή κάποιοι εκ των επιβαινόντων σηκώθηκαν από τις θέσεις τους. Κρατούσα το χέρι της γυναίκας μου. Όμως τα παιδιά μου, μου γλίστρησαν από τα χέρια» είπε ο Αμπντάλα Κούρντι στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Δώδεκα Σύροι πρόσφυγες έχασαν την ζωή τους τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού (νοτιοδυτιικά).

Μεταξύ αυτών ο μικρούλης Αϊλάν, ηλικίας 3 ετών, οι εικόνες με τη σορό του οποίου να έχει εκβραστεί στις τουρκικές ακτές που κυκλοφόρησαν ευρέως στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και τον Τύπο, προκάλεσαν συγκίνηση αλλά και την κατακραυγή σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Ο αδελφός του Γκάλεμπ, ηλικίας 5 ετών, και η μητέρα τους Ριχάνα, 27 ετών, επίσης πνίγηκαν.

«Το σκοτάδι είχε καλύψει τα πάντα και όλος ο κόσμος φώναζε. Για αυτό ακριβώς το λόγο η σύζυγός μου και τα παιδιά μου δεν άκουσαν την φωνή μου. Προσπάθησα να κολυμπήσω έως την ακτή ακολουθώντας τα φώτα όμως δε μπόρεσα να βρω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου μόλις έφθασα στη στεριά» εξήγησε ο Σενού.

«Πήγα στο νοσοκομείο και εκεί έμαθα τα άσχημα νέα» προσέθεσε ο πατέρας.

Ο άνδρας, με καταγωγή από την κουρδική πόλη Κομπάνι (βόρεια Συρία) ανέφερε επίσης στο Dogan ότι είχε επιχειρήσει και άλλη φορά -μάταια ωστόσο- να μεταβεί στην Ελλάδα με την οικογένειά του. Τότε, το πλοίο τους το αναχαίτισε το ελληνικό Λιμενικό Σώμα.

Διαβάστε ακόμη: Ως εδώ