Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας

Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας

Διαδηλωτές και ΜΑΤ συγκρούονται στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο (εικόνες και βίντεο),

Συγκρούσεις ξέσπασαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα κατά τη διάρκειά της δεύτερης πορείας προς τη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Πριν φθάσει η πορεία στο Σύνταγμα, μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, υπήρξε ένταξη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο ύψους της οδού Μητροπόλεως με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου -λάμψης ενώ ένταση υπήρξε και επί της οδού Πανεπιστημίου στο ύψους της οδού Βουκουρεστίου με τους αστυνομικούς να δέχονται πέτρες από ομάδα διαδηλωτών και να κάνουν επίσης χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

Ξεπερνούν τους 200 οι προσαχθέντες μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες πολιτών, πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ρίψεις μολότοφ από τους διαδηλωτές, ενώ σημειώθηκαν καταστροφές σε πολλά υποκαταστήματα τραπεζών και πολυκαταστημάτων.

Το μεγαλύτερο κομμάτι της πορείας των αντιεξουσιαστών κινήθηκε μετά την ολοκλήρωση της πορείας προς το κέντρο των Εξαρχείων, με την αστυνομία να επιχειρεί να αποκόψει την διαδρομή προς το χώρο του Πολυτεχνείου.

Οδοφράγματα και καμμένοι κάδοι στήθηκαν στους περισσότερους δρόμους στο κέντρο της πόλης για να αποκόψουν τις κινήσεις της αστυνομίας.

Την εμφάνισή τους έκαναν και οι αύρες της αστυνομίας οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των διαδηλωτών, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών πραγματοποιήθηκε ρίψη χημικών και στο σταθμό του μετρό στην Ομόνοια.

Συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο της Κρήτης και στα Χανιά, με τους αστυνομικούς να προχωρούν σε χρήση χημικών.

1/4

Βίντεο ανδρών της ασφάλειας με καλυμμένα χαρακτηριστικά μαζί με δυνάμεις των ΜΑΤ:

Διαφωνεί ο Νίκος Ρωμανός με τη συνάντηση των γονιών του με τον Αντώνη Σαμαρά
“Δεν χρειάζεται κανένα πυροσβεστικό ραντεβού για καταστάσεις τις οποίες ο Σαμαράς γνωρίζει και επικροτεί”, δήλωσε ο Νίκος Ρωμανός μέσω του δικηγόρου του, μετά την ανακοίνωση της συνάντησης των γονιών του με τον πρωθυπουργό της Δευτέρας.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο απεργός πείνας δήλωσε ότι είναι “κάθετα αντίθετος” με την απόφαση αυτή, παρότι αναγνωρίζει την αγωνία της μητέρας και του πατέρα του για τη ζωή του. Τόνισε, μάλιστα, ότι είναι διατεθεθειμένος να σκληρήνει περισσότερο τη στάση του και να προχωρήσει σύντομα σε απεργία δίψας, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα του για παροχή εκπαιδευτικών αδειών.

Το χειρόγραφο του Νίκου Ρωμανού: