Συγκρούσεις υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι στο Κάιρο

Συγκρούσεις υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι στο Κάιρο

Εν αναμονή της στρατιωτικής επέμβασης εναντίον των ισλαμιστών διαδηλωτών.

Συγκρούσεις υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, ξέσπασαν και σήμερα στο Κάιρο.

Η αιγυπτιακή αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει πλήθος υποστηρικτών του ισλαμιστή προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, κατά τη διάρκεια πορείας του στο κέντρο της πόλης.

Οι υποστηρικτές του κ. Μόρσι κατευθύνθηκαν σε συγκρότημα κυβερνητικών κτηρίων για να διαμαρτυρηθούν για το διορισμό απόστρατων αξιωματούχων του στρατού ως τοπικών κυβερνητών.

Κάτοικοι της περιοχής, η οποία είναι γνωστή για την αντίθεσή της στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, συγκρούστηκαν με τους ισλαμιστές διαδηλωτές, εκτοξεύοντας μπουκάλια και πέτρες, μέχρι την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εθεάθησαν επίσης δύο άνδρες με αφρικανικές ματσέτες να κυνηγούν διαδηλωτές, ενώ στον τόπο βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά.

Τουλάχιστον 15 εκ των νέων ορκισθέντων ως τοπικών κυβερνητών είναι πρώην αξιωματικοί του αιγυπτιακού στρατού, γεγονός το οποίο εξόργισε τους ισλαμιστές.

Οι υποστηρικτές του ισλαμιστή ηγέτη έχουν δημιουργήσει δύο «στρατόπεδα» καθιστικής διαμαρτυρίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, τα οποία η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να διαλύσει άμεσα, αφήνοντας ωστόσο χρόνο στους ισλαμιστές να αποχωρήσουν οικειοθελώς.

Διαβάστε ακόμη: Παράταση της κράτησης Μόρσι