Συγχώνευση Attica Bank – Παγκρήτιας: Στην ΤτΕ το σχέδιο συμφωνίας

Συγχώνευση Attica Bank – Παγκρήτιας: Στην ΤτΕ το σχέδιο συμφωνίας
Photo: pixabay.com
Για την τελική υπογραφή της συμφωνίας θα πρέπει να τηρηθούν οι εσωτερικές διαδικασίες των μετόχων βάσει και του νόμου του ΤΧΣ.

Σχέδιο συμφωνίας μετοχών (shareholders agreement) μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της βασικής μετόχου της Παγκρήτιας Τράπεζας, της Thrivest Holdings για την συγχώνευση και ανακεφαλοποίηση των Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας απεστάλη στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Attica Bank το πρωί της Δευτέρας προς το επενδυτικό κοινό, το Χρηματιστήριο και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, «βάσει έγγραφης ενημέρωσης που έλαβε η Attica Bank από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), και από τη Thrivest Holding Ltd, οι δύο μέτοχοι επιβεβαίωσαν ότι επιτεύχθηκε επί της αρχής συμφωνία επί κοινώς αποδεκτού κειμένου που περιλαμβάνει τους βασικούς όρους της σκοπούμενης συγχώνευσης με την Παγκρήτια Τράπεζα και την κεφαλαιακή ενίσχυση του νέου τραπεζικού σχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την τελική υπογραφή της συμφωνίας θα πρέπει να τηρηθούν οι εσωτερικές διαδικασίες των μετόχων βάσει και του νόμου του ΤΧΣ. Η Τράπεζα θα ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό όταν θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ των μετόχων και της γνωστοποιηθούν οι επιμέρους όροι αυτής, όπως και για οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη. Εν αναμονή των ανωτέρω, η Attica Bank αιτήθηκε και έλαβε από την Τράπεζα της Ελλάδος παράταση απάντησης μέχρι την 12.07.2024. Η Τράπεζα υπογραμμίζει ότι οποιαδήποτε πληροφορία ή εξέλιξη αφορά στις δραστηριότητές της εκδίδεται από την ίδια και αποτελεί μοναδική αξιόπιστη και έγκυρη πηγή πληροφόρησης».

Πήγες σε γνώση των σχετικών εξελίξεων αναφέρουμε πόσο υπογραφή της σύμβασης θα γίνει το αργότερο στα τέλη της εβδομάδας. Με τον τρόπο αυτό μπαίνει στην τελική ευθεία η δημιουργία του «πέμπτου τραπεζικού πόλου». Την επίτευξη της συμφωνίας κατά το Σαββατοκύριακο πιστώνονται ο επικεφαλής του ΤΧΣ, Ηλ. Ξηρουχάκης και ο εκ των βασικών μετόχων της Thrivest, Αλ. Εξάρχου.

Η ολοκλήρωση του «πέμπτου τραπεζικού πόλου» -που αποτέλεσε προτεραιότητα της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος– δηλαδή της ανακεφαλαιοποίησης της τάξης των 700 εκατομμυρίων ευρώ περίπου των δύο τραπεζών και της μεταξύ τους συγχώνευσης θα δημιουργήσει ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων χαμηλότερο του 3% και δείκτη εποπτικών κεφαλαίων 15% ο όποιος δεν περιλαμβάνει καθόλου αναβαλλόμενο φόρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: