Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Φτάνουν στο Σύνταγμα οι πρώτοι διαδηλωτές (Φωτογραφίες- Βίντεο)

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Φτάνουν στο Σύνταγμα οι πρώτοι διαδηλωτές (Φωτογραφίες- Βίντεο)
Κόσμος από όλη την Ελλάδα, κρατώντας ελληνικές σημαίες, συμμετέχει σε συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, στο Σύνταγμα, Αθήνα, Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019. Η συμφωνία κατατέθηκε από την κυβέρνηση προς ψήφιση το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία και η Παμμακεδονική ΗΠΑ. Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μία διακρατική συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με σκοπό την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Το μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια είναι κλειστό από τις 10:00 το πρωί μέχρι την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου.

Από όλη την Ελλάδα καταφθάνουν στο κέντρο της Αθήνας οι διαδηλωτές προκειμένου να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έξω από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος,  οι πολίτες στις 14:00 το μεσημέρι ετοιμάζονται να πουν το δικό τους «όχι» στη Συμφωνία, η οποία αναμένεται να κυρωθεί στη Βουλή στην κρίσιμη ψηφοφορία της ερχόμενης εβδομάδας.

Από τα ξημερώματα τα πρώτα λεωφορεία, από τα χιλιάδες που αναμένουν οι διαδηλωτές να φτάσουν στην Αθήνα, άρχισαν να μπαίνουν στην Αττική τόσο από την Αθηνών- Λαμίας, όσο και από την Πελοπόννησο. Στις Αφίδνες από νωρίς καταφθάνουν εκατοντάδες πούλμαν από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ενώ διαδηλωτές καταφθάνουν από την Κρήτη και τα άλλα νησιά από τα λιμάνια της Αττικής.

Από τις 9 το πρωί έχει ήδη αρχίσει να συρρέει κόσμος στο Σύνταγμα για να προλάβει ανοιχτό το σταθμό του μετρό εκεί. Το μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια είναι κλειστό από τις 10:00 το πρωί μέχρι την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου.  Οι συρμοί πραγματοποιούν τα δρομολόγιά τους, ωστόσο δεν θα κάνουν στάση στους σταθμούς Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.

Δείτε ακόμη: «Φρούριο» η Αθήνα λίγο πριν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία- 150.000 διαδηλωτές, 2.000 αστυνομικοί