Σήμα Μητσοτάκη στη βουλή για το άνοιγμα των σχολείων

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων.

Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επιστροφή των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα θρανία, δήλωσε σήμερα στη βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα παρακολουθούμε σε ημερήσια και εβδομαδιαία βάση, με προσοχή, τα επιδημιολογικά δεδομένα. Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων. Άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα, για να επαναλειτουργήσουν», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού, που ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ηλικιών από τα 80 μέχρι τα 84 χρόνια.

«Από το Φεβρουάριο μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα μπουν στη μάχη τέσσερα νέα κέντρα εμβολιασμού που θα έχουν τη δυνατότητα από μόνα τους να εξυπηρετούν 20.000 συμπολίτες μας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Η παραγωγική δυνατότητα των εμβολίων δεν είναι δυστυχώς σταθερή και, κατά συνέπεια, ο αριθμός των εμβολιασμών στη χώρα μας θα ακολουθεί το ρυθμό των παραλαβών. Όσα εμβόλια έρχονται θα γίνονται ταχύτατα, φροντίζοντας πάντα να υπάρχει ένα απόθεμα και να εξασφαλίσουμε τη δεύτερη δόση για όλους τους συμπολίτες μας», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.