Σημάδια ανάκαμψης για το Twitter – 166 εκατ. χρήστες καθημερινά είχε το πρώτο τρίμηνο

Σημάδια ανάκαμψης για το Twitter – 166 εκατ. χρήστες καθημερινά είχε το πρώτο τρίμηνο
Photo: pixabay.com
Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2020 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, παρά το αναμενόμενο χτύπημα στον τομέα των διαφημίσεων, λόγω της πανδημίας.

Ανέκαμψαν ελαφρώς οι πωλήσεις διαφημίσεων του Twitter στην Ασία, μετά τη βουτιά που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το Reuters, το κοινωνικό δίκτυο, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ανακοίνωσε ότι οι ημερήσιοι χρήστες -που βλέπουν διαφημίσεις- αυξήθηκαν κατά 24%, φτάνοντας στα 166 εκατ. Ήταν περίπου 2 εκατ. περισσότεροι από τις προβλέψεις, καθώς ο κόσμος στράφηκε στο Twitter για να ενημερώνεται για τον ιό.

Περίπου το 84% των εσόδων του δικτύου έρχεται από τις διαφημίσεις και τις εφαρμογές με τις οποίες συνεργάζεται -αυτές οι πωλήσεις κινήθηκαν 27% χαμηλότερα, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες του Μαρτίου, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ωστόσο, ανέκαμψαν οι πωλήσεις στην Ασία, καθώς τερματίστηκαν εκεί τα lockdown.

Τα έσοδα πρώτου τριμήνου ήταν 808 εκατ. δολάρια ή 3% αυξημένα σε σχέση με πέρυσι και έναντι πρόβλεψης για 776 εκατ. Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 11 σεντς. Η Wall Street ανέμενε κέρδη ανά μετοχή 10 σεντς και έσοδα ύψους 776 εκατ. δολάρια.

Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2020 ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, παρά το αναμενόμενο χτύπημα στον τομέα των διαφημίσεων, λόγω της πανδημίας. Η μετοχή σημείωσε άνοδο έως και 12% πριν την ενημέρωση των αποτελεσμάτων, αλλά υποχωρεί περισσότερο από 6%, από εκείνη την ώρα και μετά, καθώς τα στελέχη του κοινωνικού δικτύου έδωσαν λίγα σημάδια ανάκαμψης του τομέα διαφημίσεων, για το τρέχον τρίμηνο.