Σημαντικές αλλαγές στην Daimler για ώρες εργασίας και παραγωγή

Σημαντικές αλλαγές στην Daimler για ώρες εργασίας και παραγωγή
epa07866007 (FILE) - A building at the company's headquarters of the Daimler AG in Stuttgart, Germany, 06 June 2019 (reissued 24 September 2019). Daimler AG, a listed German manufacturer of passenger cars and commercial vehicles, said on 24 September 2019, that it was fined 870 million euros by the Stuttgart public prosecutor in connection with deviations from regulatory requirements in certain Mercedes-Benz vehicles. EPA/RONALD WITTEK *** Local Caption *** 55253352 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κατέληξε σε συμφωνία η διοίκηση της επιχείρησης με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων.

Μείωση των ωρών εργασίας για χιλιάδες υπαλλήλους του Ομίλου Daimler προβλέπει η συμφωνία στην οποία κατέληξε σήμερα η εργοδοσία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχει ως στόχο την περικοπή δαπανών.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, τα μέτρα που αποφασίστηκαν προβλέπουν μεταξύ άλλων τον περιορισμό ωρών εργασίας για εργαζόμενους τόσο στην διοίκηση όσο και στην παραγωγή της εταιρίας, χωρίς αντίστοιχη αναπροσαρμογή των αποδοχών τους μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, αλλά με αναστολή της καταβολής του καθιερωμένου μπόνους για το 2020 και μετατροπής του μπόνους του 2021 σε ημέρες κανονικής άδειας μετ’ αποδοχών. «Τα συμφωνηθέντα μέτρα έχουν ως στόχο να απαντήσουν στην ειδική οικονομική επιβάρυνση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού και στην περαιτέρω διασφάλιση της απασχόλησης», αναφέρει η εταιρία σχετικά με την συμφωνία, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων. Η Daimler σχεδιάζει «να μειώσει σημαντικά το κόστος προσωπικού από το τέλος του 2022 και εφεξής», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, στην οποία το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Βίλφριντ Πορτ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους εργαζόμενους, «για τη σημαντική προσωρινή συνεισφορά τους στην από κοινού υπέρβαση της κρίσης: «Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε και να λύνουμε μαζί τα μακροπρόθεσμα διαρθρωτικά προβλήματα. Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να βγούμε πιο δυνατοί και ασφαλείς από την κρίση, κατοχυρώνοντας το μέλλον της εταιρίας και των θέσεων εργασίας», δηλώνει ο κ. Πορτ και τονίζει ότι η απασχόληση στην Daimler παραμένει διασφαλισμένη έως το 2030, ενώ εξακολουθούν να αποκλείονται περικοπές προσωπικού.