Σημαντικές διακρίσεις για την PepsiCo-Tasty Foods στα HR Excellence Awards 2014

Σημαντικές διακρίσεις για την PepsiCo-Tasty Foods στα HR Excellence Awards 2014

Η εταιρεία απέσπασε Silver Award στην κατηγορία “Wellness & Wellbeing” και Bronze Award στη θεματική ενότητα “Talent Management”.

Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η PepsiCo-Tasty Foods στο πλαίσιο των “HR Excellence Awards 2014”, του ετήσιου θεσμού που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), με στόχο την αναγνώριση βέλτιστων πρακτικών στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού. Η βράβευση της εταιρίας σε δύο κατηγορίες αναδεικνύει την προσήλωση της στην ανάπτυξη ενός ιδανικού περιβάλλοντος εργασίας, το οποίο αποτελείται από ταλαντούχους ανθρώπους και δίνει ώθηση στις δραστηριότητες και την ανάπτυξη της.

Πιο συγκεκριμένα, η PepsiCo-Tasty Foods απέσπασε Silver Award στην κατηγορία “Wellness & Wellbeing” για την υλοποίηση του Προγράμματος Υποστήριξης Εργαζομένων (Employee Assistance Program), καθώς και Bronze Award στη θεματική ενότητα “Talent Management” για το πρόγραμμα PepsiCo College.

Το Πρόγραμμα Υποστήριξης Εργαζομένων θέτει την ποιότητα ζωής των εργαζομένων και των οικογενειών τους στο επίκεντρο, παρέχοντας συγκεκριμένες υπηρεσίες, με στόχο την διατήρηση του ηθικού και της ψυχολογίας τους σε υψηλό επίπεδο. Συγχρόνως, η πρωτοβουλία PepsiCo College καλύπτει μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων της εταιρίας, έχοντας σαν κορμό τους πόρους του Harvard ManageMentor. Πρόκειται για ένα δυναμικό και ευέλικτο πρόγραμμα συνεχούς κατάρτισης, το οποίο συνδυάζει μεθοδολογίες e-learning και workshop, με στόχο την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων, καθώς και την υιοθέτηση βέλτιστων διοικητικών πρακτικών.

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για τις διακρίσεις μας στα HR Excellence Awards. Είναι σημαντικό ότι η εστίαση μας στο ανθρώπινο κεφάλαιο και στην ανάπτυξη ενός βέλτιστου περιβάλλοντος εργασίας αναγνωρίζεται από στελέχη του κλάδου του Ανθρώπινου Δυναμικού. Πιστεύουμε ότι η επένδυση στις ικανότητες και στην ψυχοσυναισθηματική ευεξία των ανθρώπων αποτελεί βασικό παράγοντα ιδανικής απόδοσης και ανάπτυξης. Γι’ αυτό, θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε αντίστοιχες πολιτικές με συνέπεια και συνέχεια», δήλωσε η Αναστασία Μακαριγάκη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της PepsiCo σε Βαλκάνια, Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.

Τα “HR Excellence Awards” εντάσσονται στις ετήσιες δράσεις του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) της ΕΕΔΕ. Πρόκειται για έναν αναγνωρισμένο και έγκυρο θεσμό, ο οποίος υποστηρίζει και προβάλλει καινοτόμες πρωτοβουλίες και πρακτικές που προσθέτουν αξία στις επιχειρήσεις και αποτελούν σημεία αναφοράς για τον κλάδο του Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ελλάδα.

Λίγα Λόγια για την PepsiCo – Tasty Foods

Η PepsiCo είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων στον κόσμο, και δραστηριοποιείται στο χώρο των σνακ (Tasty Foods) και στο χώρο των αναψυκτικών (PepsiCo-ΗΒΗ),  με  μια σειρά επώνυμων προϊόντων όπως Lays, Cheetos, Doritos, Ruffles, Quaker, Pepsi, ΗΒΗ, Lipton, 7Up, Gatorade. Παντού στον κόσμο, η εταιρεία αποτελεί πρότυπο για τον κλάδο με το όραμα της για «Απόδοση με Σκοπό»,  δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του ανθρώπινου παράγοντα και την προστασία του περιβάλλοντος. Το 2014, η PepsiCo διακρίθηκε καταλαμβάνοντας τη 2η θέση σαν Top Employer στην Ευρώπη καθώς αναγνωρίστηκε σε συνολικά 11 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων του Βελγίου, της Κύπρου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.