Σημαντική αύξηση των εσόδων της Huawei παρά τον εμπορικό πόλεμο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί να μπήκε στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ και να αντιμετώπισε πολιτικούς πονοκεφάλους ανά την υφήλιο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Huawei να συνεχίσει να αυξάνει τον τζίρο της.

Τα έσοδα του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei αυξήθηκαν σε ετήσια βάση στα 401,3 δισεκ. γιουάν (περίπου 58,3 δισεκ. δολάρια) το πρώτο εξάμηνο του 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.

Το περιθώριο καθαρών κερδών της εταιρίας την ίδια περίοδο ήταν 8,7%, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι αποστολές smartphones ανήλθαν στα 118 εκατ. τηλέφωνα το πρώτο εξάμηνο του έτους, αντιστοιχώντας σε αύξηση κατά 24% σε ετήσια βάση. Σημαντική αύξηση καταγράφηκε και στις αποστολές τάμπλετ, Η/Υ και συσκευών που μπορούν να φορεθούν (wearables), σύμφωνα με την εταιρία.

Ο πρόεδρος της Huawei Λιανγκ Χούα δήλωσε ότι οι δραστηριότητες της εταιρίας «εξελίσσονται ομαλά και ο οργανισμός είναι πιο υγιής από ποτέ». Με αποτελεσματική διοίκηση και εξαιρετικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά τους οικονομικούς δείκτες, οι δραστηριότητες της Huawei παρέμειναν ισχυρές το πρώτο εξάμηνο του έτους, δήλωσε.

Ο πρόεδρος παραδέχθηκε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η εταιρία, οι οποίες, όπως δήλωσε, μπορεί να επηρεάσουν τον ρυθμό ανάπτυξης βραχυπρόθεσμα. «Αλλά θα συνεχίσουμε αυτή την πορεία. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτό που θα επιφυλάσσει το μέλλον και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε βάσει του σχεδιασμού μας», δήλωσε.

Η εταιρία σχεδιάζει να επενδύσει φέτος 120 δισεκ. γιουάν στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Λιανγκ.