Σημαντική αύξηση των εξαγωγών για τη Μινέρβα ΑΕ

Σημαντική αύξηση των εξαγωγών για τη Μινέρβα ΑΕ

Στα 75,8 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της εταιρείας.

Στα 7 εκατ. ευρώ πλησίασαν οι εξαγωγές της εταιρείας Μινέρβα ΑΕ κατά την οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Μαΐου 2014 (1η Ιουνίου 2013 – 31 Μαΐου 2014), καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 25% και αποτελώντας το 9% του συνολικού τζίρου της βιομηχανίας τροφίμων, από 6% την προηγούμενη διετία.

«Η ανάπτυξη αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα νέων στρατηγικών προώθησης προϊόντων και συνεργασιών, με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εξαγωγικού καλαθιού που περιλαμβάνει ελαιόλαδο, τυροκομικά και φέτα. Σήμερα η εταιρεία εξάγει σε πολλές χώρες του κόσμου, ενώ ιδιαίτερη ανάπτυξη παρουσιάστηκε σε δυναμικές και νέες αγορές, όπως είναι αυτές των ΗΠΑ και της Αυστραλίας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία δίνει έμφαση σε νέες αγορές και δημιουργία νέων προϊόντων, όπως η διεύρυνση της γκάμας στα τυροκομικά προϊόντα, γραβιέρα, κατσικίσιο τυρί, φέτα. Παράλληλα, συνεχίζει την επενδυτική της δράση στις μονάδες στο Σχηματάρι, τα Ιωάννινα και την Ανδραβίδα, με επενδύσεις εκσυγχρονισμού και αύξησης της παραγωγικότητας, καθώς και επενδύσεις νέων τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας, που ανέρχονται συνολικά στο 1 εκατ. ευρώ ετησίως.

Αναλυτικότερα, κατά την οικονομική χρήση που έληξε στις 31 Μαΐου 2014 (1η Ιουνίου 2013 – 31 Μαΐου 2014), η εταιρεία παρουσίασε μικρή αύξηση των προ φόρων αποτελεσμάτων στα 698.000 ευρώ, ενώ βελτίωσε το καθαρό περιθώριο επί του τζίρου στο 0,92% έναντι του 0,90% της προηγούμενης χρήσης. «Δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στη χώρα αλλά και την παγκόσμια αγορά, η βελτίωση της κερδοφορίας κρίνεται ικανοποιητική, και έρχεται ως αποτέλεσμα της προσπάθειας συγκράτησης στα κόστη παραγωγής και τα έξοδα» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 75,8 εκατ. ευρώ, ελαφρά μειωμένος έναντι της προηγούμενης περιόδου. Σύμφωνα με την εταιρεία, «η μικρή μείωση των πωλήσεων σε αξία είναι συνέπεια της πολιτικής της εταιρείας προς όφελος του καταναλωτή, με έμφαση σε διατήρηση προσιτών τιμών και συνεχείς προωθητικές ενέργειες».