Σημαντική άνοδος 38% στα λειτουργικά κέρδη της Uni-Pharma

Σημαντική άνοδος 38% στα λειτουργικά κέρδη της Uni-Pharma

Για την επόμενη τριετία (2019-2021) το πλάνο των επενδύσεων ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ.

Ενισχύει τη θέση του στην ελληνική και διεθνή αγορά ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ). Οι δύο φαρμακοβιομηχανίες του Ομίλου, Uni–Pharma και Intermed, οι οποίες εδρεύουν στην Ελλάδα, το 2018 «έκλεισαν» με συνολικό τζίρο 84,7 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα ο ΟΦΕΤ ενίσχυσε την εξωστρέφειά του και συνέχισε την έντονη επενδυτική του δραστηριότητα.

Για τη Uni–Pharma, το 2018 ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 62,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 13% σε σχέση με το 2017. Η λειτουργική κερδοφορία της εταιρεία (EBITDA) ανήλθε στα 11 εκατ. ευρώ με αύξηση 38%, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 4 εκατ. ευρώ.
Ανοδική πορεία διαγράφει και η Intermed, η οποία μάλιστα έχει υπερδιπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της την τελευταία 5ετία, φτάνοντας στα 22,5 εκατ. το 2018 από τα 10,4 εκατ. ευρώ το 2013.

Ο τζίρος της εταιρείας το προηγούμενο έτος αυξήθηκε κατά 14% σε σχέση με το 2017, ενώ εμφάνισε λειτουργικά κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ με μηδενικό δανεισμό.

Καθοριστικό ρόλο στην ανοδική πορεία του ΟΦΕΤ διαδραμάτισαν οι μεγάλες επενδύσεις του σε μια περίοδο αποεπενδύσεων στον ευρύτερο κλάδο, αλλά και η ενίσχυση της εξωστρέφειας, με τον αριθμό των διεθνών αγορών στις οποίες δραστηριοποιείται να αυξάνεται σταθερά.

Η ίδια τάση προδιαγράφεται και για την επόμενη τριετία (2019-2021), για την οποία το πλάνο των επενδύσεων ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ, με την ολοκλήρωση της ριζικής ανακαίνισης του πρώτου και ιστορικού εργοστασίου της Uni-Pharma, επί της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας.

Την ίδια ώρα, δημιουργείται ένα υπερσύγχρονο ιδιόκτητο Logistics Center, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και της δεύτερης φαρμακοβιομηχανίας του Ομίλου, της Intermed.

Με τρία πλέον σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής, ο ΟΦΕΤ καταγράφει εντυπωσιακά αποτελέσματα ανάπτυξης, έχοντας επενδύσει τα τελευταία χρόνια περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΦΕΤ, που ιδρύθηκε από τον φαρμακοποιό Κλέωνα Τσέτη διοικείται σήμερα από τις κόρες του, Ιουλία και Ειρήνη Τσέτη.