Σημαντική διάκριση έλαβε το τουριστικό κατάλυμα Osom Resort στη Μύκονο

Το έργο έλαβε το Βραβείο Silver στην κατηγορία Εστίαση/ Φιλοξενία/ Ψυχαγωγία: Διαμονή στα «Interiors Awards 2020».

Η Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική ανέλαβε την επέκταση και αναδιαμόρφωση του τουριστικού καταλύματος Osom Resort στην περιοχή Ορνός της Μυκόνου, σε άμεση συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο AMC Architecture + Design και τις αρχιτέκτονες Αμανατίδου Χριστίνα και Παυλίδου Δήμητρα, που επιμελήθηκαν την αρχιτεκτονική μελέτη για τις εσωτερικές και εξωτερικές διαρρυθμίσεις των χώρων. Το έργο έλαβε το Βραβείο Silver στην κατηγορία Εστίαση/ Φιλοξενία/ Ψυχαγωγία: Διαμονή στα «Interiors Awards 2020».

Η αναδιαμόρφωση του OSOM, ενός boutique ξενοδοχείου με εύκολη πρόσβαση στη «θορυβώδη» πλευρά του νησιού, είχε ως στόχο την ισορροπία του με ένα ήρεμο και γαλήνιο περιβάλλον για τους πιστούς επισκέπτες. Η κομψότητα και η πολυτέλεια, συνδυάζεται με ένα διαδραστικό και άνετο χώρο, ενώ οι ευρύχωρες σουίτες του υπόσχονται μέσα από τις ανέσεις τους, την πιο εκπληκτική εμπειρία διακοπών.

Το ξενοδοχείο Osom Resort διαθέτει δώδεκα σουίτες με ιδιωτικούς υπαίθριους χώρους, μπαρ στην πισίνα και εστιατόριο, καλύπτοντας όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις με το μοναδικό στυλ και την φρέσκια αισθητική του.

Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από την εταιρεία Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική σε τρεις αυτόνομες κατοικίες του ξενοδοχείου ήταν καθοριστικές ως προ την τελική εικόνα των χώρων.

Η πολυτελής αισθητική σε συνδυασμό με το μινιμαλιστικό χαρακτήρα των κυκλαδίτικων κατοικιών χαλαρώνουν τις αισθήσεις των φιλοξενούμενων.

Ιδιαίτερα στοιχεία αποτελούν οι περιστρεφόμενοι καθρέφτες ως συστήματα διαχωρισμού των χώρων, οι καμπύλες φωτισμού στους καναπέδες και οι ειδικά σχεδιασμένες για το ξενοδοχείο κατασκευές, που δίνουν μια ισχυρή ταυτότητα στον χώρο.

Οι ντουλάπες δρυ, η γραμμική κρεμαστή ξύλινη οροφή από φυσικό ξύλο, τα χτιστά σημεία των χώρων με φινίρισμα πατητού μαρμαροκονιάματος και η λευκή ξύλινη οροφή παραπέμπει στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Κυκλάδων. Ο χώρος των λουτρών ντύθηκε με πλακίδια μορφής παλαιωμένου ξύλου ακολουθώντας την αισθητική του υπόλοιπου χώρου, ενώ το έπιπλο του νιπτήρα αποτελεί στοιχείο του κυρίως χώρου με το μοναδικό ξύλινο διαχωριστικό να δημιουργεί τον προθάλαμο του λουτρού.

Η προσέγγιση των εξωτερικών χώρων του ξενοδοχείου βασίστηκε στη δυναμική του φυσικού φωτός και των υλικών, ολοκληρώνοντας τη συνολική εικόνα του καταλύματος.

Στοιχεία έργου
Τίτλος έργου: Osom Resort Hotel Mykonos
Ημερομηνία: Ιούνιος, 2019
Τύπος έργου: Επέκταση concept ξενοδοχείου Osom Boutique Resort στη Μύκονο
Αρχιτεκτονική μελέτη: AMC Architecture + Design
Τοποθεσία: Μύκονος
Κατασκευή: Επίκυκλος Τεχνική Κατασκευαστική

Σχετικά άρθρα