Σημαντική επενδυτική εξέλιξη για τον όμιλο «Ανδρομέδα»

Σημαντική επενδυτική εξέλιξη για τον όμιλο «Ανδρομέδα»

Συμφωνία πώλησης της συμμετοχής στην εταιρεία από το South Eastern Europe Fund L.P.

Το South Eastern Europe Fund L.P. (“SEEF”), που συμβουλεύει αποκλειστικά η Global Finance, ανακοίνωσε τη συμφωνία πώλησης της συμμετοχής του (σε ποσοστό 90%) στον όμιλο Ανδρομέδα (“Andromeda”), μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρία ιχθυοκαλλιέργειας, με ηγετική παρουσία στην Ελλάδα και την Ισπανία, στην Amerra Capital Management, LLC (“Amerra”).

Η Ανδρομέδα δραστηριοποιείται στην παραγωγή γόνου, στην ιχθυοκαλλιέργεια και σε προϊόντα προστιθέμενης αξίας. Η Ανδρομέδα είναι η μόνη εταιρία που παράγει λαβράκι και τσιπούρα τόσο στη Δυτική όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, με πρόσβαση σε πάνω από 120 εκατομμύρια καταναλωτές σε 48 χώρες. Τα προϊόντα της πωλούνται σε όλη την Ευρώπη και εξάγονται στις ΗΠΑ και την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Τα τελευταία 10 χρόνια, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Global Finance έχει συμβάλει στην ανάπτυξη της εταιρίας, παρέχοντας τεχνογνωσία και καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση στρατηγικών αποφάσεων.

Ο Μιχάλης Μαδιανός Partner της Global Finance, δήλωσε: «Η Ανδρομέδα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της προστιθέμενης αξίας που μπορεί να συνεισφέρει η Global Finance για το μετασχηματισμό μίας ελληνικής οικογενειακής επιχείρησης με πωλήσεις 30 εκατομμυρίων ευρώ σε μια εταιρία ηγέτη στη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια με πωλήσεις 100 εκατομμυρίων ευρώ και ισορροπημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες σε Ελλάδα και Ισπανία, μέσω εξαγορών επιχειρήσεων, αντιμετωπίζοντας, ταυτόχρονα, τις προκλήσεις μίας δύσκολης οικονομικής συγκύριας στην περιοχή». Από την πλευρά του, ο Thor Talseth Partner της Amerra, είπε: «Η ποιότητα της εταιρίας, οι δεξιότητες και η ακεραιότητα της διοικητικής ομάδας, ήταν οι πιο καθοριστικοί παράγοντες για την επένδυσή μας στην Ανδρομέδα. Θα υποστηρίξουμε ενεργά την εταιρία για την περαιτέρω οργανική και στρατηγική ανάπτυξή της». Ο Δημήτρης Βαλαχής CEO της Ανδρομέδα, ανέφερε: “Με την υποστήριξη της Global Finance, καταφέραμε όχι μόνο να παραμείνουμε ανεξάρτητοι, αλλά επιπλέον να αναπτυχθούμε και να εξελιχθούμε σε μία εταιρία ιχθυοκαλλιέργειας με ηγετική παρουσία στη Μεσόγειο. Προσδοκούμε στη συνεργασία με την Amerra, λόγω της βαθιάς γνώσης του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας. Με τη βοήθειά της, η Ανδρομέδα θα ακολουθήσει μία νέα φάση ανάπτυξης».

Η Global Finance είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες παροχής συμβουλευτικών επενδυτικών υπηρεσιών στο χώρο των επιχειρηματικών συμμετοχών στη νότιο-ανατολική Ευρώπη. Από το έτος ιδρύσεώς της το 1991 μέχρι σήμερα, έχει συμβουλεύσει οκτώ funds, τα οποία έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 70 επενδύσεις συνολικών κεφαλαίων άνω των 850 εκατ. ευρώ.

Η Amerra Capital Management, LLC, με έδρα στη Νέα Υόρκη, διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια άνω των 1,5 δισ. δολάρια , με έμφαση στην αγροτική οικονομία. Η Amerra επενδύει σε αναπτυσσόμενες εταιρίες σε όλο τον κόσμο, που συχνά είναι οικογενειακές. Στόχος της είναι να προσθέσει αξία με ένα ευρύ φάσμα χρηματοδοτικών και δανειοδοτικών προϊόντων σαν ενεργός μέτοχος. Από την ίδρυσή της, η Amerra έχει ολοκληρώσει 220 επενδύσεις, με συνολική αξία άνω των 3 δισ. δολάρια.